4. august 2021
Man forsøger i øjeblikket at beskrive samarbejdet ude på kommunens skoler. Det skal på sigt være med til at nedbringe et højt sygefravær blandt lærerne, lyder det fra formand i børn- og familieudvalget Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V). Foto: Mie Neel
Man forsøger i øjeblikket at beskrive samarbejdet ude på kommunens skoler. Det skal på sigt være med til at nedbringe et højt sygefravær blandt lærerne, lyder det fra formand i børn- og familieudvalget Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V). Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand: Der er fokus på at nedbringe fravær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Udvalgsformand: Der er fokus på at nedbringe fravær
Opdateret 19. november 2019 kl. 17:52
Kalundborg - 19. november 2019 kl. 17:40
Af Anna Egeris Karstoft

- Vi har meget fokus på, at lærernes fravær nedbringes, siger formand i børn- og familieudvalget i Kalundborg Kommune Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V) som reaktion på de seneste nøgletal fra Kommunernes Landsforening.

De viser nemlig, at fraværet blandt lærerne i Kalundborg Kommune i 2017 var landets næsthøjeste med et sygefravær på 6,04 procent, sammenlignet med 89 af landets øvrige kommuner.

Udvalgsformanden uddyber, at Fagcenter Børn, Læring og Uddannelse, Danmarks Lærerforening, BUPL, FOA og Skolelederforeningen her i efteråret netop samarbejder om indsatsen »Professionel Kapital«, der ifølge et oplæg fra kommunens administration til børn- og familieudvalget har til formål at forbedre de faglige resultater, øge trivslen og sænke fraværet på kommunens skoler.

Projektet går, ifølge administrationen, kort fortalt ud på at beskrive, hvordan man samarbejder ude på skolerne, både mellem leder og medarbejdere og på tværs af medarbejdere, da netop personalets forhold til hinanden betyder meget for trivslen, personalets engagementet, læringsmiljøet og elevernes faglige niveau.

I første omgang beskrives samarbejdet ved, at der gennemføres en spørgeskemaundersøgelse på hver enkelt skole i løbet af efteråret.

- For mig er det utrolig vigtigt at finde ud af, hvad det er, der skal til for at sænke fraværet blandt personalet, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen og tilføjer:

- Hvis det er trivslen, der ikke er god nok, så skal vi sætte ind der, hvis det er reel sygdom, så skal vi sætte ind der.

Resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen forventes at ligge klar i januar, hvorefter skolernes MED-udvalg skal finde ud af, hvilke indsatsområder, der er relevante at arbejde videre med for at styrke den professionelle kapital.

Ifølge formand i Kalundborg Lærerkreds Karen Sørensen er der allerede blevet arbejdet med lærerenes sygefravær de seneste to år.

- Jeg ved, at der er blevet arbejdet med sygefraværet sammen med skolernes HR-afdelinger, siger hun blandt andet.

Hun er derfor også overbevist om, at sygefraværet i dag ville ligge på et lavere niveau end for to år siden, hvis tallene forelå.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk