25. november 2020
Tundrasædgæs yngler i lavarktiske områder i det nordlige Rusland og vestlige Sibirien. Om vinteren findes de i de fleste europæiske lande. Foto: Per Huniche
gallery icon

Se billedserie

Tundrasædgæs yngler i lavarktiske områder i det nordlige Rusland og vestlige Sibirien. Om vinteren findes de i de fleste europæiske lande. Foto: Per Huniche
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tundragæs holder hof ved Tissø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tundragæs holder hof ved Tissø
Kalundborg - 30. oktober 2020 kl. 11:15
Af Ulrik Reimann

I Vesteuropa ses to arter af sædgås, nemlig tajga­sædgås og tundrasædgås, og det er sidstnævnte slags, som fotografen Per Huniche, også kendt som Dyrenes Paparazzo, har fået nogle gode »skud« af ved Tissø.

- I den sidste tid har tre tundrasædgæs holdt hof ved Tissøen. Normalt yngler de på Tundraen i den nordlige Finland over til Uralbjergene i Rusland, men holder altså vinterkvarter under lidt varmere himmelstrøg lige nu, fortæller fotografen.

Tundrasædgåsen, der er en smule mindre end en ­grågås, er på få årtier gået fra at være en meget sjælden vintergæst i Danmark til at kunne tælles i tusindtal.

Tyskland oplever stadig flere overvintrende fugle, og det smitter af på Danmark.

De tre tundrasædgæs ved Tissø holder til tæt ved P-pladsen i sydenden, hvor man kan se dem på nært hold, oplyser Per Huniche.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk