28. februar 2020
Personalet fra Vestsjællands Veterantog er blevet mødt af svineri og hærværk på deres lille remise i Gørlev.
gallery icon

Se billedserie

Personalet fra Vestsjællands Veterantog er blevet mødt af svineri og hærværk på deres lille remise i Gørlev.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Togklub fjerner bænke efter uro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Togklub fjerner bænke efter uro
Kalundborg - 23. august 2019 kl. 13:47
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vestsjællands Veterantog skrider nu til handling over for de unge, der hen over sommeren har svinet og larmet på togklubbens lille remise i Gørlev.

Lørdag fjernede veterantogklubben således de borde-bænke-sæt, som dens passagerer anvender i køresæsonen, og som flere unge i byen har benyttet som opholdssted i aftentimerne.

- Vi fjernede dem på grund af alle de der bavianer, vi har dernede. De unge holder fest dernede, larmer og generer naboerne, lyder det fra driftsbestyrer i Vestsjællands Veterantog Jan Bo Pedersen, der nu håber, at forholdene på stedet vil blive bedre.

Veterantogklubben har også lagt store sten for enden af perronen, der skal forhindre, at de unge kører hen over perronen i biler.

Hen over sommeren er personalet fra veterantogklubben blevet mødt af tomme dåser, flasker og andet skrald, når de er mødt ind på den overdækkede perron, ligesom der er blevet brændt hul i et borde-bænke-sæt og sparket til bordene, så flere brædder er røget af. Der er også blevet stjålet et skilt med påskriften Gørlev.

Nu er sommerens køresæson slut hos Vestsjællands Veterantog. Normalt har klubben ladet sine borde stå fremme indtil efterårsferien, hvor veterantoget for en kort stund genoptager kørslen, men i år er borde-bænke-sættene altså blevet fjernet. Først når veterantoget kører igen i efterårsferien, vil de blive stillet frem på ny.

- Vi havde håbet, de kunne blive stående, så andre kunne bruge dem, lyder det fra Jan Bo Pedersen, der tidligere har forklaret, at dagplejemødre og andre forbipasserende benytter sig af bordene til ophold.

Brian Larsen, der er SSP-medarbejder i Gørlev og Høng, synes, tiltaget er fint.

- Så får vi ro på det område i hvert fald. Det har været en plage for mange i i hvert fald tre måneder, siger han og nævner, at problemet dog ikke er løst, da SSP oplever, at de unge flytter sig til andre steder som skolernes legepladser og shelterpladser.

Han opfordrer derfor forældre i Gørlev til at tage en snak med deres unge.

- Så er der ikke andet end en bøn til forældre om at tale med deres børn om at bruge det offentlige rum pænt og ikke efterlade det som en slagmark, ellers må festen jo rykke hjem i haven, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk