15. maj 2021
Det er Gert Larsen, som på vegne af Demokratisk Fællesliste stillede spørgsmål om og begrundede ønsket om tilbagebetaling af forældrebetaling.
Det er Gert Larsen, som på vegne af Demokratisk Fællesliste stillede spørgsmål om og begrundede ønsket om tilbagebetaling af forældrebetaling.
Foto: Line Kongsted
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilbagebetaling op i kommunalbestyrelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbagebetaling op i kommunalbestyrelsen
Kalundborg - 17. marts 2021 kl. 08:44

Det bliver, som forventet, først på kommunalbestyrelsens møde senere i marts, at spørgsmålet om eventuel tilbagebetaling til forældre med børn i dagtilbud bliver afgjort.

Det er Gert Larsen, som på vegne af Demokratisk Fællesliste stillede spørgsmål om og begrundede ønsket om tilbagebetaling af forældrebetaling for brug af børnehave og SFO, som forældrene ikke har benyttet på grund af corona.

Forslaget blev drøftet på Kalundborg Kommunalbestyrelses møde onsdag den 24. februar, hvor kommunalbestyrelsen besluttede at sende ­sagen til yderligere oplysning i administrationen, inden sagen videre kunne behandles i økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen i marts.

Kommunalbestyrelsens
anmodning er behandlet administrativt ud fra tre spørgsmål:

1. I hvilket omfang har der været en nedlukning af dagtilbud og/eller SFO under Covid-19-krisen?

2. I hvilket omfang har forældre valgt ikke at gøre brug af dagtilbud og/eller SFO?

3. Hvordan vil en tilbagebetaling påvirke servicerammen?

Martin Damm (V), borgmester, nøjes med at bekræfte, at sagen har været drøftet før den videre behandling i kommunalbestyrelsen. Martin Damm har dog tidligere sagt, at op mod 75 procent af forældrene rent faktisk har gjort brug af de muligheder for pasning, der har været:

- Det er almindelig kendt, at Kalundborg Kommune har gjort brug af servicerammen helt op til kanten.

- Det betyder, at såfremt vi skal finde penge til forslaget, skal vi finde tilsvarende besparelser andre steder, siger Martin Damm.

Den kommunale administration påpeger, at »en ­eventuel hel eller delvis tilbagebetaling af forældrebetaling for dagtilbud og SFO vil koste mellem 0,0 og 4,0 millioner kroner pr. måned og vil påvirke servicerammen«.

BR

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk