24. oktober 2021
Foreningen Symb har blandt andet stået for fællesspisninger og arrangementer, hvor folk kan lære deres by bedre at kende. Her er Symb på byvandring i Kalundborg. Foto: Bjarne Robdrup
Foreningen Symb har blandt andet stået for fællesspisninger og arrangementer, hvor folk kan lære deres by bedre at kende. Her er Symb på byvandring i Kalundborg. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Symb med i nyt millionprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Symb med i nyt millionprojekt
Kalundborg - 30. oktober 2018 kl. 14:29
Af Søren Kloster Sørensen

Foreningen Symb, som arbejder for lokalt fællesskab i Kalundborg, har netop fået et kæmpe løft med en donation på 1,5 millioner kroner fra Velux Fonden.

Pengene er en del af de fem millioner kroner, fonden giver til forskningsprojektet »Fællesskaber for Alle«, som er et partnerskab mellem Professionshøjskolen Absalon, Slagelse Kommune og Symb.

Projektet »Fællesskaber for Alle« skal undersøge, hvordan man udvikler, organiserer og leder lokale tværgående fællesskaber.

Der skal i forbindelse med projektet udvikles to relationsplatforme. Den ene igangsættes og drives af Slagelse Kommune som et kommunalt initiativ. Den anden af Symb som et forenings- og borgerdrevet civilsamfundsinitiativ.

Hensigten er at udvikle metoder til at danne fællesskaber i henholdsvis en kommunal og en borgerdrevet kontekst. Professionshøjskolen Absalons rolle er at opsamle og opbygge viden fra de to forskellige praksisspor.

Projektet giver Symb en mulighed for at udleve sin mission om at skabe fællesskaber, hvor den enkelte kan deltage sammen med andre, bygge relationer og fælles identitet.

Over de næste fire år, bliver Symb på den måde en central aktør i udviklingen af nye former for fællesskaber og metoder til at inkludere mennesker - både i lokalsamfundet og i en større sammenhæng, forklarer Peter Joensen, formand for Symb.

- Det er på mange måder et enestående projekt. Symb får dels mulighed for at blive fulgt forskningsmæssigt undervejs, hvilket skaber viden, som kan gavne mange mennesker og give mere livskvalitet. Dels giver det os mulighed for, at vi i projektet får skabt nye modeller og muligheder for fællesskaber i velfærdssamfundet - herunder med Kalundborg Kommune. En løftestang af denne kaliber giver helt konkret et endnu bedre grundlag for vores frivillige. De frivillige er og vil forsat altid være grundstammen i Symb, siger Peter Joensen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk