13. juni 2021
I 2005 afslørede den daværende borgmester i Bjergsted Kommune, Gert Larsen, stenskulpturen Istid. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

I 2005 afslørede den daværende borgmester i Bjergsted Kommune, Gert Larsen, stenskulpturen Istid. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svebølle skal have mere kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svebølle skal have mere kunst
Kalundborg - 11. februar 2018 kl. 13:01
Af Eva Lyng Johansen

Svebølle Centerplads skal have mere kunst.

- De lokale får indflydelse på hvilken kunst, der skal være. Det er ikke politikerne, som får lov at bestemme. Det er det, som jeg kalder nærdemokrati, siger Ole Glahn (R), formand for kultur- og fritidsudvalget.

Udvalget bevilgede i oktober 2017 20.000 kroner til et skitseforslag i forbindelse med udførelsen af kunstprojekt til Svebølle Centerplads.

Kunstfonden har givet yderligere 30.000 kroner, og der skal være startet på opgaven inden den 1. juni 2018.

Kulturchef Jane Hald har indstillet deltagere til styregruppen. Styregruppen er tovholder for kunstopgaven og definerer rammerne for kunstopgaven og skal også godkende projektets budget, tidsplan og skitseforslag.

Med i styregruppen foreslås projektejer kulturchef Jane Hald Christiansen og eventuelt en administrativ medarbejder fra Kultur og Fritid eller Plan, Byg og Miljø. Repræsentanter fra lokalområdet skal også deltage i styregruppen: En fra Svebølle Lokalråd, en fra Aktivitetscentret Åvangen og/eller en fra Idrætsrådet, som har tilknytning til Svebølle. Som repræsentant for byggesagen skal arkitekt Jesper Handberg fra Plan, Byg og Miljø deltage. Herudover er Statens Kunstfond samt kunstneren Morten Modin repræsenteret.

Morten Modin stammer fra Svebølle, og det var ham, som tog initiativ til, at der skal laves noget offentlig kunst på Svebølle Centerplads.

I forvejen er der stenskulpturen Istid, som blev lavet af den lokale kunstner Lars Rasmussen. Den blev indviet i 2005. Derudover har centerpladsen også nogle motionsredskaber, som Ole Glahn var med til at indvie i 2014 som formand for ældre- og sundhedsudvalget.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk