24. juni 2021
Home-Start Nordvestsjælland havde stor succes med en madordning til trængte familier under nedlukningen, fortæller Stine Welent Andersen. Nu fortsætter ordningen i mere målrettet form. Privatfoto
Home-Start Nordvestsjælland havde stor succes med en madordning til trængte familier under nedlukningen, fortæller Stine Welent Andersen. Nu fortsætter ordningen i mere målrettet form. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Succesfuld madordning målrettes de mest trængte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Succesfuld madordning målrettes de mest trængte
Kalundborg - 05. maj 2021 kl. 19:40
Af Thomas Rye

Med en målrettet madordning forsøger organisationen Home-Start at hjælpe trængte børnefamilier.

I seks uger, mens nedlukningen af Danmark var på sit højeste, forsøgte organisationen Home-­Start at lette og forsøde hverdagen for trængte småbørnsfamilier i Kalundborg og Holbæk med ugentlige madkasser med aftensmad og frugt samt fredagsslik til weekenden. Ordningen var en stor succes, og nu forsøger Home-Start at videreføre den i en anden form.

- Vi endte med et overskud på ordningen. Blandt andet fordi vores samarbejdspartner restauranten Suri i Holbæk, der lavede maden til familierne, endte med kun at tage betaling for de råvarer, som de brugte. Dermed har vi mulighed for at videreføre ordningen i en mere målrettet form, forklarer Stine Welent Andersen, der er koordinator for Home-Start Nordvestsjælland.

Home-Start Nordvestsjælland blev etableret for ti år siden, og organisationen har mere end 50 frivillige, der hver uge besøger familier i Kalundborg og Holbæk Kommune og hjælper med småt og stort.

Organisationens arbejde er så småt begyndt at komme i gang igen efter corona­krisen, og det er i den forbindelse, at den målrettede indsats er kommet på tale.

- Som udgangspunkt arbejder vi på at forebygge, men ind imellem løber vi ind i en familie, som er så presset, at den har akut behov for hjælp. Her er det så, at vi vil forsøge at tilbyde en madordning, hvor vi i fire uger leverer en ugentlig madkasse til weekenden, fortæller Stine Welent Andersen.

I øjeblikket får tre familier. To i Holbæk og en i Kalundborg hjælp.

- Der er for eksempel tale om en familie, som kom under pres efter en pludselig skilsmisse, mens en anden familie er ramt af sygdom. Maden til familierne leveres af Café Solsikken og af Meny i Kalundborg, forklarer Stine Welent Andersen.

Den målrettede madordning vil fortsætte så længe, Home-Start har økonomi til det.

- Det letter en lille smule på presset i hverdagen, at man ikke behøver at tænke på at handle ind og lave mad i weekenden. Samtidig og mindst lige så vigtigt, betyder det rigtig meget for en presset familie at opleve andre yde omsorg for dem, mener Stine Welent Andersen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk