25. september 2021
Den nye nordlige mole i Rersø Havn er anlagt med et betondæk, så man kan gå på den. Og det er bl.a. af hensyn til molegængere, at den er bygget for højt.
Den nye nordlige mole i Rersø Havn er anlagt med et betondæk, så man kan gå på den. Og det er bl.a. af hensyn til molegængere, at den er bygget for højt.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strid om nyanlagt stenmole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strid om nyanlagt stenmole
Kalundborg - 17. december 2016 kl. 09:42
Af AF Ole Brandt

Den næsten to meter høje nordlige stenmole i Reersø Havn skæmmer omgivelserne og er ulovlig. Det fastslår Susanne Ladefoged, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Kalundborg Kommune, som har gjort indsigelse mod den nye nordlige mole, der blev anlagt sidste år som læ for havnens tre flydebroer og som langtidssikring mod forventet højere vandstand på grund af klimaændringerne.

arrow Læs også: Reersø-mole er godkendt

- Kystdirektoratet gav tilladelse til en molehøjde på en meter over dagligt vande, men højden er på de højeste steder målt til 1,98 og 1,95 meter - en overskridelse på 100 procent, siger Susanne Ladefoged.

Fonden Reersø Havn, der har anlagt den nye, 85 meter lange mole, har søgt om lovliggørelse - en sag, der er under behandling hos Kystdirektoratet.

Johnny Lihme, der som rådgiver for fonden i 2014 søgte om tilladelse til molebyggeriet, erkender, at der sket en fejl. Ansøgningen lød nemlig på en meter - som Kystdirketoratet imødekom. Men det er for lavt og vil ikke give den nødvendige beskyttelse.

Da molen blev bygget sidste år, blev højden hævet ud over det tilladte - og ansøgte.

Susanne Ladefoged mener, at molen ikke bare er ulovlig - den skæmmer Reersø by, som er et kulturmiljø, og det omkringliggende landskab.

- DN har anbefalet et nej til en lovliggørelse, siger hun.

Johnny Lihme håber, at ansøgningen bliver imødekommet. Også af økonomiske grunde. Fonden har investeret 2,5 mio. kr. i det nye anlæg og har ikke flere penge i kassen til en dyr nedrivning.

- Det vil være en økonomisk katastrofe, siger han.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk