23. juni 2021
Rynkevangskolen er lukket på grund af coronasmitte på tværs af klasserne. I alt 11 elever og tre fra personalet er smittet. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Rynkevangskolen er lukket på grund af coronasmitte på tværs af klasserne. I alt 11 elever og tre fra personalet er smittet. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort smitteudbrud lukker skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort smitteudbrud lukker skole
Kalundborg - 17. maj 2021 kl. 10:17
Af Eva Lyng Johansen

Mandag og tirsdag er Rynkevangskolen lukket ned på grund af et udbrud af coronasmitte.

I alt er 11 elever fra forskellige klasser samt tre personaler fra Rynkevangskolen konstateret smittet.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som har givet påbud om, at skolen skal lukkes ned, da man ikke kunne se en direkte sammenhæng mellem smittetilfældene på tværs af klasserne, forklarer Mette Lykkebo Thomsen, skoleleder på Rynkevangskolen.

Den første elev blev konstateret smittet for en uge siden, og for hver elev, der blev konstateret smittet, blev klasserne lukket ned, indtil Styrelsen for Patientsikkerhed gav påbud om at lukke hele skolen.

Skolen har fulgt Sundhedsstyrelsens retningslinjer og har samarbejdet med Sundhedstaben i Kalundborg Kommune og sundhedsmyndighederne.

Alle skolens 440 elever må først møde op på skolen igen, når de enten har været syv dage i isolation eller med to negative PCR-test.

I går var der et mobilt testcenter på Rynkevangskolen, hvor elever, forældre og personale kunne blive testet. Fem podere sørgede for at PCR-teste 345 personer i løbet af fire timer.

Eleverne begynder klassevis at vænne tilbage til skole onsdag, hvor de sidste klasser vil være tilbage fredag, hvis alt ellers går efter planen.

Mandag og tirsdag får eleverne onlineundervisning, og der er også nødpasning på skolen til de børn, hvor forældrene ikke har andre pasningsmuligheder.

- Samarbejdet er gået godt med myndighederne. Forældrenene har også været positive. Nu håber vi bare, at smitten ikke spreder sig yderligere, siger Mette Lykkebo Thomsen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk