17. oktober 2021
Rønnebær, som mange fugle er vilde med, findes lige nu i tonsvis i lokale skovbryn, krat og lysninger. Foto: Per Huniche
Rønnebær, som mange fugle er vilde med, findes lige nu i tonsvis i lokale skovbryn, krat og lysninger. Foto: Per Huniche
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spisekammer til fugle - rønnens bær står røde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spisekammer til fugle - rønnens bær står røde
Kalundborg - 28. september 2021 kl. 20:01
Af Ulrik Reimann

Kalundborg: Fotograf Per Huniche fra Kalundborg har igen været ude og lufte sit kamera, denne gang som led i et længerevarende projekt.

Han har fulgt rønne(bær)træers udvikling siden forårets mega-blomstring, og nu er der i tonsvis af modne bær, som bare venter på, at fugle som solsort, sjagger, dompap, silkehale og andre kommer forbi og spiser sig mætte i det store, udendørs spisekammer, fortæller fotografen, der også kendes under navnet »Dyrenes Paparazzo«.

Rønnebær er kernefrugter, og røn er naturligt forekommende i mange skovbryn, krat og lysninger. Siden den sidste istid sluttede, har der været røn at finde i den danske natur, og røn spreder sig, fordi fuglene spiser bærrene og spreder frøene. Derfor kan røn af og til vokse på steder, hvor man mindst venter det - og nærmest ikke troede det muligt.

Bærrene er i øvrigt oftest røde, men der findes også både hvide, gule og grønne rønnebær.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk