5. august 2021
Sommerlejren bød på masser af aktiviteter på Kolding Fjord. Privatfotos
gallery icon

Se billedserie

Sommerlejren bød på masser af aktiviteter på Kolding Fjord. Privatfotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejdere på varm sommerlejr ved Kolding Fjord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spejdere på varm sommerlejr ved Kolding Fjord
Kalundborg - 21. juli 2021 kl. 18:13

Tropsspejderne fra DDS Esbern Snare Kalundborg har været på sommerlejr sammen med 250 spejdere fra hele landet på Houens Odde Spejdercenter ved Kolding.

- Efter en tur med bus og tog - og en næsten syv km lang gåtur med fuld oppakning - ankom tropsspejderne til en super lejrplads midt i skoven med skygge fra de store træer og med udsigt over Kolding Fjord. Tropsspejderne slog lejr med telte, byggede køkkenbord med rafter og sisal og etablerede et affaldssorteringssystem, beretter tropsleder Lisbet Andersen.

Tropsspejderne havde forinden turen selv lavet madplan. De første dage var der sikre valg med de gode gammel kendinge - morgenmad: havregrød, cornflakes og brød. Frokost: rugbrød med leverpostej, makrel i tomat og torskerogn og aften: spagetti med kødsovs og svensk pølseret. De følgende dage blev udvalget dog udvidet og mere spicy retter blev frembragt på trangia eller bål.

Med høj sol hver dag og op til 30 grader blev ugen udfyldt med aktiviteter - primært på Kolding Fjord - og det var rigtig lækkert at tage en tur i kano, havkajak eller i meginjoller. Der blev også tid til at bygge en stor tømmerflåde.

Vandpolo på sit-on-top-kajakker var en god udfordring, der krævede taktik fra holdene, mange armkræfter og stor mulighed for at blive rigtig våd.

Hver dag blev der også tid til dejlig afsvaling ved en badetur i Kolding Fjord.

- På grund af at de deltagende spejdergrupper var inddelt i »bobler« var der ikke store aktiviteter på tværs. Det blev dog til et stort dagsløb med afspritning af alle kontaktflader m.v. mellem hver patrulje - et løb hvor mange små opgaver blev løst - og vores tropsspejdere gjorde det rigtigt godt. Om aftenen var der »fælles« madlavning i »bobler« - dvs. stort græsareal var inddelt i områder, der var tildelt hver enkelt spejdergruppe.

En af turens højdepunkter var klatring i et tårn på 15 m. Udstyret med sikkerhedsseler, hjelm og liner, var centrets klatreinstruktør klar til at guide tropsspejderne i klatring og samarbejde, således tropsspejderne fik det gode gys og blev udfordret i samarbejde.

Hvordan går en dag på en spejderlejr? Lederne står op kl. 7 for at udføre en vigtig opgave - sætte vand over til kaffe - og vække tropsspejderne kl. 7.30. Ude af poserne er spejderne klar til morgenmad kl. 8 - derefter opvask og videre til flaghejsning kl. 9, hvorefter dagens aktiviteter begynder.

Til middag retur til lejren for at få frokost og vaske op. Når eftermiddagens aktiviteter er slut, er det retur til lejrpladsen for at lave aftensmad, hvor der er god tid til at hyggesnakke om dagens begivenheder, men opvasken venter og skal klares, inden der er tid til hygge med kortspil, ristning af skumfiduser, spisning af al den dejlige kage de søde forældre har bagt.

Senest kl. 23 ligger alle spejdere i poserne igen og samler energi til næste dag. 20.000 skridt bliver det nemt til på en dag - der er ca. 300 m til køleskabet (20 fods container), ca. 200 m til toiletter/bad og på en meget varm dag tærer det på kræfterne.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk