18. december 2018
Miriam Mandipira besøgte også nogle af kommunens skoler sidste år sammen med legekammeraterne i Kjeld Lauritsen Trio, der også består af Per Gade og Søren Frost. Foto: Thomas Grøndahl
Miriam Mandipira besøgte også nogle af kommunens skoler sidste år sammen med legekammeraterne i Kjeld Lauritsen Trio, der også består af Per Gade og Søren Frost. Foto: Thomas Grøndahl
Foto: Fotograf Thomas Grøndahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Soul-lækkerbisken for de ældste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Soul-lækkerbisken for de ældste
Kalundborg - 20. april 2018 kl. 06:32
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag og torsdag 25. og 26. april sparker Kalundborg Kommunes Kulturpakke for børn og unge liv i de ældste elever med fire fantastiske jazz-soul-blues-koncerter med sangerinden Miriam Mandipira og Kjeld Lauritsen Trio.

De optrædende kommer således forbi Høng Kommuneskole, Vinde Helsinge Friskole, Tømmerup Fri- og Efterskole og Kirke Helsinge Skole.

- Vi har været så heldige at kunne booke den fantastiske jazz- og soulsangerinde Miriam Mandipira og Kjeld Lauritsen Trio. Jeg har tidligere oplevet koncerten og kan sige, at det bliver en lækkerbisken for eleverne. Det er verdensklasse, og de kan ikke opleve bedre jazz og soul end med Mandipira bag mikrofonen og Kjeld Lauritsen på hammondorgelet med de roterende Leslie-højttalere, lyder det fra kommunens børnekulturkonsulent Søren Vind.

De fire musikere var allerede i 2017 på besøg i kommunen, og Søren Vind ved derfor, at deres koncerter er et hit hos eleverne.

- Efter deres skolekoncerter plejer der at være kø for at komme til at snakke med Miriam Mandipira og for at komme til at se nærmere på det spændende orgel, siger han.

De forskelligartede og professionelle forestillinger i Kulturpakken giver børnene en kulturel ballast, de kan tage med sig ud i livet, mener Søren Vind.

- Vi tror på, at de her oplevelser gør en forskel i børnenes liv og i skolens hverdag. Kunst til børn tager dem alvorligt og udfordrer dem lige der, hvor de er. Det er en slags råstof, børnene kan bruge til at mestre deres eget liv med, og som giver indsigt og viden, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk