31. juli 2021
Som to af de allerførste kunne formanden for Teknik- og Miljøudvalget Jakob Beck Jensen (V) og direktør for Johannes Rasmussen, Svebølle A/S Klaus W. Rasmussen, onsdag morgen krydse Holbækvej i det nye fodgængerfelt. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

Som to af de allerførste kunne formanden for Teknik- og Miljøudvalget Jakob Beck Jensen (V) og direktør for Johannes Rasmussen, Svebølle A/S Klaus W. Rasmussen, onsdag morgen krydse Holbækvej i det nye fodgængerfelt. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Smart« fodgængerfelt på Holbækvej indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Smart« fodgængerfelt på Holbækvej indviet
Kalundborg - 20. maj 2020 kl. 10:13
Af Thomas Rye

Et nyt fodgængerfelt udstyret med smart-belysning skal gøre bilister på Holbækvej i Kalundborg ekstra opmærksomme på fodgængere og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Fodgængerfeltet askiller sig fra normale fodgængerfelter ved at være udstyret med en bevægelsessensor. Når der er fodgængere som står og vil krydse vejen, registrere sensoren dem, hvorefter nogle små lys placeret i vejbanen langs fodgængefeltet begynder at blinke, hvorved bilister gøres opmærksomme på fodgængeren.

Holbækvej er en af de mere trafikerede strækninger i Kalundborg, og ifølge formand for Teknik- og Miljøudvalget Jakob Beck Jensen (V) kører der hver dag omkring 10.000 biler på vejen.

- Mange af vores medarbejdere bor i Kalundborg og kører ad Holbækvej hver morgen, så vi er klar over hvor megen trafik der er på Holbækvej i myldretiden. Her kommer også en del skoleelever, og det er ikke altid lige trygt for dem, når de skal krydse vejen, mener Klaus W. Rasmussen, der er der er direktør i vognmandsforretningen Johannes Rasmussen, Svebølle A/S.

Firmaet tog kontakt til Kalundborg Kommune og tilbød at sponsorere et fodgængerfelt på Holbækvej.

- Vores vognmandsforretning kører hvert år millioner af kilometer på vejene, og vi føler et stort ansvar for trafiksikkerheden. Derfor støtter vi gerne projekter og nye initiativer, der kan være med til at øge trafiksikkerheden. Og når vi møder trafikale og sikkerhedsmæssige udfordringer i forbindelse med vores kørsel, tager vi gerne en dialog med relevante myndigheder, siger Klaus W. Rasmussen.

Kalundborg Kommune tog med glæde imod tilbuddet fortæller Jakob Beck Jensen.

- Etableringen af fodgængerovergangen er et eksempel på den måde Kalundborg Kommune og lokale virksomheder arbejder sammen om at gøre området attraktivt, og vi er glade for donationen og den lokale opbakning til at fremme trafiksikkerheden. Det er et område vi generelt har meget fokus på, siger han.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk