7. august 2020
I dag, den 30. september lukker Geriatrisk team, der siden 2017 har behandlet særligt sårbare ældre patienter i deres egne hjem. Her ses Annie Juncher, Camilla Skovholm og Mia Kølner Rose fra teamet på vej ud for at besøge en patient. Foto: Thomas Danielsen
I dag, den 30. september lukker Geriatrisk team, der siden 2017 har behandlet særligt sårbare ældre patienter i deres egne hjem. Her ses Annie Juncher, Camilla Skovholm og Mia Kølner Rose fra teamet på vej ud for at besøge en patient. Foto: Thomas Danielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut med behandling af ældre patienter i eget hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut med behandling af ældre patienter i eget hjem
Kalundborg - 30. september 2019 kl. 10:09
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden april 2017 har Geriatrisk team haft stor succes med at behandle særligt sårbare, ældre patienter over 65 år i egne hjem og på plejecentre i Nordvestsjællands tre kommuner. Alligevel lukker teamet ned fra i dag, den 30. september.

arrow Læs også: Der kommer en model for alle kommuner i regionen

Indtil nu har projektet været finansieret af satspuljemidler og Region Sjællands Tværsektorielle Pulje, men midlerne udløber i dag, og herefter har Region Sjællands direktion besluttet, at det geriatriske team skal finansieres af sygehusenes eksisterende budgetter. Det har sygehusene imidlertid ikke mulighed for, og derfor lukker teamet nu ned.

Peter Jacobsen (DF), der er formand for ældre- og sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune er uforstående overfor beslutningen.

- Jeg synes, det er meget uheldigt. Det (red. Geriatrisk team) er jo en kæmpe succes, og derfor er det lidt uforståeligt, at regionen har valgt at lukke det ned, siger han.

Teamet blev til som et samarbejde mellem Holbæk Sygehus og Kalundborg, Holbæk og Odsherred kommuner og har blandt andet haft til formål at forhindre uhensigtsmæssige indlæggelser og genindlæggelser.

Ifølge Geriatrisk Team har 700 patienter været omfattet af teamets arbejde, og for 30 procent af patienterne vurderes det, at der er blevet lavet indsatser, der har kunnet spare en indlæggelse eller genindlæggelse. 94 procent af de henviste patienter har desuden, ifølge teamet, i høj grad eller i meget høj grad været tilfredse med forløbet.

Geriatrisk team er en del af Region Sjællands samlede projekt »Tværsektorielt teamsamarbejde for og med de svageste ældre«, der indeholder fire delprojektet på Sjælland, og Trine Birk Andersen (S), der er formand for regionens udvalg for det nære sundhedsvæsen forklarer, at man med projektet har ønsket at indsamle erfaringer til, hvad der fungerer bedst i forhold til at håndtere de mere sårbare borgere.

- Alle projekterne løber ud. På vores udvalgsmøde i november skal vi finde ud af, hvad vi vil gå videre med, siger hun og tilføjer, at man også i forbindelse med de regionale budgetforhandlinger skal finde ud af, hvad der skal sættes penge af til.

arrow Geriatrisk Teams fremtid er uvis
08. oktober 2019 kl. 19:45 Opdateret: kl. 13:07
arrow Lad os fortsætte med Geriatisk Team
01. oktober 2019 kl. 09:31 Opdateret: kl. 09:31
arrow Råd: Bevar det udkørende geri-team
12. august 2019 kl. 14:40 Opdateret: kl. 14:40
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk