20. juli 2019
Knud Hansens Galloway-kvæg ved Tissø mangler ifølge politiet læskur, men det er kvæg-ejeren uenig i. Foto: Ulrik Reimann
gallery icon

Se billedserie

Knud Hansens Galloway-kvæg ved Tissø mangler ifølge politiet læskur, men det er kvæg-ejeren uenig i. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skriftligt pålæg om ude-køer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skriftligt pålæg om ude-køer
Kalundborg - 18. januar 2019 kl. 14:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Knud Hansen skal inden to uger sørge for, at der på folden ved Tissø etableres et skur eller lignende, hvor der er mulighed for, at alle seks kreaturer samtidig kan ligge på et tørt leje, hvor der også er adgang til ly og læ.

arrow Læs også: Så udløb fristen for seks udekøer

Dét fremgår at det skriftlige pålæg, som 69-årige Knud Hansen, Høng, netop har modtaget fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det får mig ikke til at ryste i bukserne. Jeg mener stadig, at reglen er forkert - og at mine dyr har det fint, siger Knud Hansen, som vil tage en snak om situationen med specialkonsulent Per Spleth, Landbrug og Fødevarer, når denne kommer hjem fra ferie.

I det skriftlige pålæg til Knud Hansen står der, at politiet har konstateret, at kreaturerne har god foderstand og huld og konkluderede, at de har gode forhold i sommerperioden. Men folden opfylder ikke kravene i Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser om udendørshold af dyr i vinterperioden.

Det nævnes, at foldens bevoksning i form af krat og enkelte træer ikke yder tilstrækkelig grad af både læ og beskyttelse med vind og vejr til dyrene. Det blev ligeledes konstateret, at bevoksningen langs søen af varierende tæthed kan give læ for vind, men ikke for nedbør.

En embedsdyrlæge fra Fødevarestyrelsen, der har besigtiget folden ved Tissø, har vurderet, at bevoksningen ud mod Tissø ikke er tilstrækkelig til, at de seks kreaturer samtidig kan finde ly, læ og tørt leje.

Dét er Knud Hansen fortsat uenig i, siger han, og det er hans forventning, at sagen ender i retten:

- Jeg mener ligesom Landbrug og Fødevarer, at krav om læskur til de særligt hårdføre kvægracer er unødvendigt. Og jeg går gerne i retten i håb om at få reglerne ændret.ur

arrow Trækker op til retssag om udekøer
15. januar 2019 kl. 18:55 Opdateret: kl. 11:34

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk