7. april 2020
Slagter Jacob kan nu tilbyde kød fra Skovgrise, der har levet et liv, hvor dyrevelfærden har været helt i top.
Slagter Jacob kan nu tilbyde kød fra Skovgrise, der har levet et liv, hvor dyrevelfærden har været helt i top.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovgrise hos Slagter Jacob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovgrise hos Slagter Jacob
Kalundborg - 12. juni 2018 kl. 18:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagter Jacob har fået et nyt og velsmagende produkt på hylderne - Skovgrisen. Her er tale om rigtig godt kød, hvor dyrevelfærden er helt i top. Grisene har deres naturlige adfærd - et skønt liv med motion og trivsel.

Tilbage i 2010 satte man første gang frilandsgrise ud i en skov, og produktionen af Skovgrise har været hos forskellige frilandmænd efterfølgende. I de seneste år er produktionen af Skovgrise foregået hos frilandmand Nielli Simmelsgaard fra gården Overtorp ved Karup.

Frilands Skovgrise er alle født som almindelige frilandsgrise, og de har levet med deres mor - soen - i en grisehytte på en græsmark de første fem uger af deres liv.

Efter smågrise-tilværelsen med soen - og inden de kommer ud i skoven - lever de som frilandsgris i en stald med adgang til udeareal i fem uger. Det giver grisene mulighed for at vænne sig til at leve uden deres mor, inden de møder udfordringerne med at leve i en rigtig skov.

Oprindeligt et skovdyr
Når Skovgrise er ca. 10-12 uger gamle sættes de ud i skoven, hvor de har ni hektar at sprede sig på.

Den moderne gris stammer fra vildsvinet og er oprindelig et skovdyr. Det ses tydeligt, når grisene kommer ud i skoven. De stikker straks trynen i jorden med krølle på halen. De elsker at rode i jorden, finde kogler, snegler og rødder. Efter tre måneders ophold i skoven er hele det ni hektar store areal rodet op. Grisene har undersøgt alt, og vendt op og ned på skoven.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk