24. juli 2019
Folkemøde Kalundborg i Høng - her fra 2018 ved Dommergårdens Have - har i år inviteret skoleklasser til arrangementet, der finder sted i Høng Centret 25. maj.  Foto: Peter Andersen
Folkemøde Kalundborg i Høng - her fra 2018 ved Dommergårdens Have - har i år inviteret skoleklasser til arrangementet, der finder sted i Høng Centret 25. maj. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleklasser med på folkemøde om klima

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleklasser med på folkemøde om klima
Kalundborg - 15. februar 2019 kl. 15:59
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Fra global til lokal« - det er overskriften på et tema for folkemødet Kalundborg 2019 i Høng, som inviterede skoleklasser skal forholde sig til og arbejde med.

arrow Læs også: Folkemødet i Høng skal terrorsikres

Folkemødets arrangører har, sammen med Kalundborg Kommune, inviteret kommunens skoler, nærmere bestemt 6. til 8. klassetrin, til at slå et slag for klimaet. Folkemødet reserverer et telt til de deltagende skoleklasser, hvor eleverne byder ind med indslag til forsvar for klimaet.

- Indslaget skal være i digital form - eller på anden måde, som eleverne nu tænker frem, siger Niels Erik Danielsen på vegne af Folkemødets forberedelsesgruppe.

Årets folkemøde i Høng - i år i Høng Centret - afvikles lørdag 25. maj, og arrangørernes opfordring til skolerne handler blandt andet om FNs 13. klimamål, der tager afsæt i klimaindsatsen i verden:

»Alle lande i verden kan se de drastiske konsekvenser af klimaforandringer. Udledningen af drivhusgasser fortsætter med at stige, og udledningen er i dag mere end 50 procent højere end niveauet i 1990. Endvidere forårsager den globale opvarmning langvarige ændringer i vores klimasystem, som truer med uoprettelige konsekvenser, hvis vi ikke handler nu.«

Klimaindsatsen har opstillet en række delmål, der - her er blot nogle få nævnt - handler om at »styrke modstandskraft og tilpasningsevne til klimarelaterede risici og naturkatastrofer i alle lande, om at integrere tiltag mod klimaforandringer i nationale politikker, strategier og planlægning og om at forbedre undervisning, viden, og den menneskelige og institutionelle kapacitet til at modvirke, tilpasse, begrænse skaderne og tidlig varsling af klimaændringer«.

- Der er præmier til de bedste indslag fra de enkelte klasser. En dommerkomite vil vurdere alle forslag, siger Niels Erik Danielsen.

1. præmien er biografbilletter til vinderklassen, 2. præmien er sodavand til klassen og 3. præmien er flødeboller til klassen.

arrow Folkemødet flytter til Høng Centret
15. november 2018 kl. 14:21 Opdateret: kl. 14:26
arrow Folkemødes koncept skal retænkes
06. august 2018 kl. 20:11 Opdateret: kl. 11:52
arrow Nye ideer skal løfte det femte folkemøde i 2019
19. juni 2018 kl. 20:46 Opdateret: kl. 10:05

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk