11. juli 2020
De to nye naturvejledere - Anders Søgaard og Julie Dam-Larsen - skal formidle både gode historier om naturen og historien i Naturpark Åmosens område. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

De to nye naturvejledere - Anders Søgaard og Julie Dam-Larsen - skal formidle både gode historier om naturen og historien i Naturpark Åmosens område. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skatte skal frem i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skatte skal frem i lyset
Kalundborg - 09. januar 2019 kl. 08:40
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag ligner Store Åmosen måske blot en flad mark, men i virkeligheden er området et skatkammer med massevis af genstande fra jægerstenalderen, som er bevaret, fordi området har været vådt i 10.000 år.

Ole Tofthøj Rasmussen, center- og sekretariatschef hos Naturpark Åmosen, som netop har fået 11,1 millioner kroner til at lave ny infrastruktur i området, så hele området kan blive mere tilgængeligt.

- Vi får flere og flere gæster, og flere og flere events og aktiviteter, som vikingemarkedet og andet, men meget af det er koncentreret om Fugledegård Formidlingscenter. Vi vil gerne vise mere at det spændende område, siger han.

Projektet Nye veje i Naturpark Åmosen ledes af adjunkt Thomas Skou Grindsted fra Roskilde Universitet, der vil stå for forskningssamarbejdet med særligt fokus på borgerinddragelse.

Den nyansatte naturvejleder hos Naturpark Åmosen, Anders Søgaard, bliver tilknyttet projektet.

- Vi vil ikke holde nogle store borgermøder om kæmpe projekter, men i stedet skal Anders ud at drikke kaffe med folk i lokalområdet, så han kan finde ud af, hvad der er interesse for at lave, siger Ole Tofthøj Rasmussen.

- Nogle steder kan det være, at de lokale gerne vil have en ridesti, andre steder vil man måske hellere have en sti for stavgængere. Det vil være dejligt at kunne variere det, fortsætter centerchefen.

Det vigtigste er dog, at det hele skal foregå 100 procent frivilligt og inden for den gældende lovgivning, slår centerchefen fast.

På ruterne skal der eksempelvis også laves mødesteder, shelters eller formidling af områdets kulturhistorie og natur.

- Her håber vi jo også, at vi kan få nogle historier fra folk, som bor i lokalområdet, siger Anders Søgaard.

For at forbinde nogle af de våde områder, er der også planer om at lave broer.

Hvornår de første stier eller nye tiltag ser dagens lys i Naturpark Åmosen, er for tidligt at sige.

- Vi vil ikke have for travlt. Vi håber, at kunnne lave nogle små, gode projekter, som måske kan inspirere andre lokalområder til at være med, siger centerchefen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk