25. oktober 2021
Hvis  der skal bygges  en Kiwi-discountbutik  på grunden her, skal projekt-udvikleren bekoste en trafik-regulering med venstresvings-bane på Esbern Snaresvej og højresvingsbane fra Lerchenfeldvej til butikken, et fodgængerfelt på Lerchenfeldvej og cykelsti og fortov rundt om hjørnet. Foto: Peter Andersen
Hvis der skal bygges en Kiwi-discountbutik på grunden her, skal projekt-udvikleren bekoste en trafik-regulering med venstresvings-bane på Esbern Snaresvej og højresvingsbane fra Lerchenfeldvej til butikken, et fodgængerfelt på Lerchenfeldvej og cykelsti og fortov rundt om hjørnet. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skarpe fronter i sag om dagligvarebutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skarpe fronter i sag om dagligvarebutik
Kalundborg - 09. oktober 2015 kl. 20:35
Af Ole Brandt

- Det er et harmonisk kryds med god plads. Det er er synd at fælde tre huse og klemme en dagligvarebutik ind i et parcelhuskvarter, siger Hanne Olsen (S), medlem af teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune.

arrow Læs også: Forslag om trafik­­lys og cykelstier ved ny butik

Fronterne er stadig trukket skarpt op i den langstrakte sag om en ny dagligvarebutik på hjørnet af Esbern Snaresvej og Lerchenfeldvej i Kalundborg, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Teknik- og miljøudvalget sendte i går, efter en 2-2-­afstemning, forslaget til lokalplan med tilhørende kommuneplantillæg videre til økonomiudvalget (21./10.) og kommunalbestyrelsen (28./10.). Formanden Svend Erik Autzen (V) går stadig ind for projektet, efter at han har fået klarhed over de fremtidige ind- og udkørselsforhold på stedet. Den måske kommende butiksgrund vil få ind- og udkørsel fra og til både Esbern Snaresvej og Lerchenfeldvej.

- Og det er afklaret, at der ikke bliver venstresving ved udkørsel til Esbern Snaresvej - heller ikke for lastbiler. De må i stedet benytte udkørslen til Lerchenfeldvej med mindre de skal mod vest, men de fleste varetransporter skal returnere mod øst, og de vil fra Lerchenfeldvej kunne svinge til venstre ad Nørre Allé, forklarer udvalgsformanden.

Tilkørselsforholdene bliver i øvrigt så snævre, at det bliver for bøvlet at få varer med store transporter på 15,4 meter. De kan kun blive på 12 meter.

Svend Erik Autzen sætter i modsætning til Hanne Olesen ikke spørgsmålstegn ved behovet for en ny dagligvarebutik. Han støtter sig til en analyse, som konsulentfirmaet COWI har lavet for projektudvikleren Innovator A/S. Skal man tro den, dækker de nuværende butikker i den nordlige del af Kalundborg kun 66 procent af dagligvareforbruget.

- Bosætningsmæssigt vil endnu en dagligvarebutik være gavnlig, I det hele taget er det sundt med valgmuligheder og konkurrence, mener Svend Erik Autzen.

Hanne Olesen mener, at den nye butik ikke kan undgå at tage omsætning fra områdets nuværende butikker.

- De 30 mio. kr., man satser på, at butikken får i årlig omsætning, vil gå fra de andre, og det er ikke mit indtryk, at de går fantastisk godt, siger Hanne Olesen.

I teknik- og miljøudvalget går også Johnny Lihme (V) imod lokalplanforslaget, mens udvalgets nye medlem, Martin Schwartzbach (DF), går ind for det. I går var Niels Erik Danielsen (EL) fraværende, men han er modstander af planerne.

- Sagen er ikke endeligt afgjort. Afstemningen i kommunalbestyrelsen bliver tæt, forudser Svend Erik Autzen.

Da kommunalbestyrelsen senest, i maj i år, havde sagen på dagsordenen, endte det med en 15-11 afstemning for projektet.

Men reelt var det 15-12, for Marianne Madsen (SF) var fraværende, og hun er på nej-holdet.

arrow Stadig flertal for omstridt butik
23. oktober 2015 kl. 10:41 Opdateret: kl. 10:13
arrow Nabo-protest mod ny butik
07. oktober 2015 kl. 15:11 Opdateret: kl. 11:27
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk