14. november 2018
Sejerøboerne håber at få bygget en ny grill på Sejerø Havn i løbet af de næste par år. Foto: Peter Andersen
Sejerøboerne håber at få bygget en ny grill på Sejerø Havn i løbet af de næste par år. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sejerø drømmer om en ny havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sejerø drømmer om en ny havn
Kalundborg - 11. juli 2016 kl. 17:39
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens Kalundborg Kommune så småt skal til at sætte gang i en planlagt renovering af Sejerø Havn for millioner kroner over de næste to år, så har man på Sejerø samtidig planer om at give faciliteterne på havnen et ansigtsløft.

- Sejerø Havn skal være et fantastisk sted for både lystsejlere og andre gæster på Sejerø. Det skal være et sted, som man har lyst til at besøge og meget gerne flere gange, siger Ella Rasmussen, der er sejerøbo og formand for Ø-udvalget.

Sejerøboerne har i den seneste tid haft en arkitekt til at udarbejde en skitse for, hvordan de forestiller sig, at Sejerø Havn skal indrettes i fremtiden. Skitsen er blevet præsenteret for Kalundborgs borgmester og for formanden for Teknik- og miljøudvalget, og er nu udstillet på Sejerø Havn, så offentligheden også kan studere den nærmere. Nu skal sejerøboerne så til at ansøge fonde om midler til at realisere projektet.

- Det er vigtigt at understrege, at der kun er tale om en skitse. Der vil sandsynligvis blive udskrevet en arkitektkonkurrence på et senere tidspunkt i forløbet, så det endelige resultat kan komme til at se anerledes ud, siger Ella Rasmussen, der også siger at projektet vil blive udført i etaper over de næste par år.

- Første etape bliver at bygge en ny grill. Vi vil gerne have nogle mere moderne faciliteter, der kan benyttes en længere periode af åretsiger hun.

En ny grill er dog kun første punkt på sejerøboernes ønskeliste for Sejerø Havn.

- Vi vil gerne opføre en ø-butik, hvor de lokale kan sælge de forskellige varer og produkter som fremstilles på øen. I dag holder vi havnemarkeder, men vi vil gerne have mulighed for at rykke markederne indendøre, sige Ella Rasmussen.

Ø-butikken skal samtidig have lokaler, der kan benyttes af besøgende erhvervsdrivende fra Sjælland, som for eksempel de frisører, der med jævne mellemrum besøger Sejerø.

- Derudover vil vi gerne have bygget en badebro i den ende af havnen, hvor færgen ligger til. Ved badebroen skal der også bygges omklædningsfaciliteter og en sauna til vinterbaderne, siger Ella Rasmussen.

Endelig håber sejerøboerne at man kan åbne havnen op, så hele havnen bliver besøgt.

- Efter færgelejet blev flyttet, har besøgende på Sejerø ikke rigtig nogen grund til at gå ud på den modsatte ende af havnen, vi vil gerne åbne havnen op, så der bliver mere liv og aktivitet i hele havnen, siger Ella Rasmussen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk