6. maj 2021
Mandag stod Kalundborg Havns to mobilkraner til søs. Kranerne skulle flyttes til deres nye hjem i Ny Vesthavn. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Mandag stod Kalundborg Havns to mobilkraner til søs. Kranerne skulle flyttes til deres nye hjem i Ny Vesthavn. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Kraner stod til søs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Kraner stod til søs
Kalundborg - 22. februar 2021 kl. 11:26
Af Thomas Rye

Mandag var store flyttedag på Kalundborg Havn. Her skulle havnens to store mobilkraner, Gottwaldkranen og Fantuzzikranen, flyttes fra containerterminalen på Østre Havnevej til Ny Vesthavn.

Flytningen foregik til søs, og fra den tidlige morgenstund var mange af havnens ansatte travlt beskæftigede med at klargøre de to kraner, så de én ad gangen kunne blive læsset om bord på skibet MS Meri fra rederiet Meriaura, der var hyret til at stå for flytningen.

Det var ikke tilfældigt, at det var Meriaura som havde fået denne opgave. Samme rederi flyttede i sin tid Gott­waldkranen fra Tyskland til Kalundborg, og i sammenligning med den opgave var mandagens flytning kun en mindre opgave.

Alligevel var det en opgave, som skulle klares med største forsigtighed. Gottwaldkranen rager ikke mindre end 41 meter op i vejret, så kranen blev omhyggeligt fastgjort inden MS Meri begav sig ud på rejsen til Ny Vesthavn.

På Ny Vesthavn skal de to kraner bruges til lastning og losning af besøgende containerskibe

De to kraner får i øvrigt til sommer selskab af endnu en kran af mærket Gottwald.

Denne er dog et nummer større end de to eksisterende kraner, og vil have en løftekapacitet på helt op til 150 tons. Den nye kran forventes leveret til maj, og har sammen med tilhørende åg kostet godt 3,5 millioner Euro.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk