16. oktober 2019
Deltagerne hyggede sig, og museumsdirektør Jane Sandberg var yderst tilfreds med hvordan samtalearrangementet forløb på Røsnæs. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Deltagerne hyggede sig, og museumsdirektør Jane Sandberg var yderst tilfreds med hvordan samtalearrangementet forløb på Røsnæs. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samtalemiddag ved køledisken i brugsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samtalemiddag ved køledisken i brugsen
Kalundborg - 08. november 2018 kl. 16:31
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dagli'Brugsen Refnæs lagde i går lokaler til en samtalemiddag, hvor der deltog 30 personer.

- Der var fuldt hus og deltagerne kunne nyde et veldækket bord, fortæller Jane Sandberg, direktør for Enigma, Danmarks Kommunikationsmuseum.

Enigma har i samarbejde med Coop sat sig for at undersøge, hvordan samtale og dialog kan bryde skel mellem mennesker og måske endda opildne til mere lokal debat.

Emnet var blevet udstukket af lokalredaktør på Nordvestnyts Kalundborg-­redaktion, Jakob Erhardt Pedersen, som havde foreslået at tale om Kattegatforbindelsen, som måske skal have afsæt fra Røsnæs.

Det har allerede affødt en del protester fra lokalsamfundet på Røsnæs, som frygter en motorvej, der vil flække Røsnæs.

En af deltagerne på mødet var Karina Simonsen, som flyttede til Røsnæs for et par år siden.

- Motorvejen bekymrer mig, fordi jeg er bange for, at den vil ødelægge den helt unikke natur på Røsnæs, siger Karina Simonsen, som føler sig godt tilpas med at bo på Røsnæs, hvor der er masser af liv.

- Liv i lokalområdet opstår på Røsnæs, fordi der er så mange initiativer, som man kan deltage i som borger. Vi har et rigtigt velfungerende lokalsamfund, fortsætter hun.

Samtalemiddagen på Røsnæs er det andet prøve-­arrangement, som Coop og Enigma står bag. Det første var i Kolding, det kommende i Odense, og så er der et fjerde arrangment i Vestjylland.

- Erfaringerne fra de fire arrangementer skal vi bruge til at lave vores format »Danmark taler sammen«, hvor der skal være i alt 100 arrangementer rundt i hele Danmark i 2019, siger Jane Sandberg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk