6. august 2020
Fredag eftermiddag blev der igen sat kvæg ud på Gisseløretangen. De tre store tyrekalve vil i løbet af den kommende uge få selskab af yderligere to til tre kalve. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Fredag eftermiddag blev der igen sat kvæg ud på Gisseløretangen. De tre store tyrekalve vil i løbet af den kommende uge få selskab af yderligere to til tre kalve. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så er der igen kvæg på Gisseløre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er der igen kvæg på Gisseløre
Kalundborg - 03. juli 2020 kl. 20:53
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er igen kvæg på ­Gisseløre. Fredag eftermiddag blev der sat tre galloway-tyrekalve ud på halvøen, og i næste uge får de selskab af yderligere et par stykker.

Kalundborg Kommune har lavet en ny græsningsaftale for Gissel­øretangen med Lars Jensen fra Dianalund, der fredag eftermiddag slap tre store tyrekalve løs på Gisseløre.

- For galloway-kvæg er det her luksus-omgivelser: Gode adgangsforhold, masser af vand og spise og en af de bedste udsigter, man kan få fra en kvægfold i Danmark, siger han.

Lars Jensen har i forvejen kvæg til naturpleje gående ude ved Dyrehøjgård på Røsnæs, og det er herfra, de tre tyre på Gisseløre kommer.

- Det er tre store teenagere på godt ni måneder, der indtil nu har gået hos deres mor. De har godt af at komme hjemmefra, mener landmanden.

Folden på Gisseløres indretning er blevet ændret, så besøgende på tangen kan vælge, om de vil gå indenfor eller udenfor folden, når de skal ud på spidsen af tangen. Tidligere har Tonny Voldby Pedersen fra Vollerup haft galloway-kvæg gående på Gisseløre, men han er ved at drosle ned med at have kvæg.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk