21. april 2019
Kristine V. Olsen (S) har bedt om at få afskaffelsen af en populær ordning med betalt ordblindeefterskole til ordblinde børn til behandling i kommunalbestyrelsen.
Kristine V. Olsen (S) har bedt om at få afskaffelsen af en populær ordning med betalt ordblindeefterskole til ordblinde børn til behandling i kommunalbestyrelsen.
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S vil slå et ekstra slag for tilskud til ordblinde børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S vil slå et ekstra slag for tilskud til ordblinde børn
Kalundborg - 11. januar 2019 kl. 13:32
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På foranledning af Socialdemokratiet skal Kalundborg Kommunalbestyrelse på dens næste møde diskutere afskaffelsen af en ordning for ordblinde børn med kommunebetalt ophold på en ordblindeefterskole.

- Indsatsen for at hjælpe ordblinde børn er et rigtig vigtigt punkt i vores arbejde for at løfte folkeskolen. Derfor bad jeg om at få denne sag i kommunalbestyrelsen, så alle partier får mulighed for at give deres holdning til kende, siger udvalgsmedlem Kristine V. Olsen (S).

Der er bred enighed om, at ordningen har været god for børnene, men samtidig har ordningens popularitet gjort den meget dyr.

Således var der i 2018 budgetteret med, at ordningen skulle koste 179.000 kroner, mens de reelle udgifter løber op i mere end to millioner kroner.

- Ud fra et økonomisk synspunkt giver det mening at ændre ordningen. Problemet er, hvis vi ikke har noget andet, som vi kan sætte ind i stedet, siger Kristine V. Olsen.

Børn- og familieudvalget har vedtaget en strategi for området, hvor der blandt andet skal være øget fokus på tidlig indsats og bedre mulighed for testning gennem hele elevforløbet.

- Der er mange gode elementer i strategien, men indtil vi får implementeret den på de lokale folkeskoler, så ser vi i Socialdemokratiet gerne, at man bevarer den nuværende ordning, eller at man i det mindste indfører en overgangsordning, siger Kristine V. Olsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk