11. december 2017
Rotter er blandt andet glade for fuglefoder, men deres generelt veludviklede lugtesans gør, at de kan opsnuse mad på lange afstande.
gallery icon

Se billedserie

Rotter er blandt andet glade for fuglefoder, men deres generelt veludviklede lugtesans gør, at de kan opsnuse mad på lange afstande.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rotter har bredt sig til ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rotter har bredt sig til ø
Kalundborg - 20. marts 2017 kl. 12:58
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gårdejer Kåre Jensen opdagede omkring nytår de første rotter, der er set på Nekselø i over 50 år. De små gnavere er formentlig kommet herover som blinde passagerer på færgen fra Havnsø, da der så vidt vides aldrig har været konstateret rotter på øen før.

62-årige Kåre Jensen boede på øen de første 20 år af sit liv. Derefter flyttede han til Jylland, men de seneste 20 år har han igen været bosat på Nekselø.

- Der var vist en enkelt strejferrotte en gang i 1930'erne. I 1960'erne kom der så igen en, der kom ombord på færgen. Men den nåede aldrig længere end havnen, før den blev slået ihjel, fortæller han.

Det historiske i den nye rottesituation bekræftes af Jens Lodal, der som biolog har beskæftiget sig med rotter i over 40 år og bl.a. arbejdet for det nu hedengange Skadedyrslaboratoriet ved Aarhus Universitet.

- Jeg husker, at jeg tilbage i 1980'erne via mit arbejde hørte, at Nekselø var en af de øer, hvor der aldrig havde været konstateret rotter, fortæller han.

Men i år har problemet altså været noget større end et par strejfere med 30 års mellemrum. Kalundborg Kommunes skadedyrsbekæmpere har således sat giftfælder op, der stadig står der. Kåre Jensen har derudover anskaffet sig to katte og har i det hele taget gjort, alt hvad han kunne for at slippe af med rotterne.

- Jeg har skudt en fem-seks stykker med mit haglgevær, og jeg tror efterhånden, at vi har fået bugt med dem, siger han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk