22. september 2021
Masatique Hatami stopper som læge i Nærklinik Kalundborg. Ifølge Region Sjælland skyldes skiftet ikke nogen fejl fra lægens side, men et ønske om kontinuitet i fremtiden.

 Foto: Aske Hald Knudstrup
Masatique Hatami stopper som læge i Nærklinik Kalundborg. Ifølge Region Sjælland skyldes skiftet ikke nogen fejl fra lægens side, men et ønske om kontinuitet i fremtiden. Foto: Aske Hald Knudstrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Region Sjælland forklarer: Lægeskift skal sikre kontinuitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Region Sjælland forklarer: Lægeskift skal sikre kontinuitet
Kalundborg - 28. juli 2021 kl. 05:30
Af Aske Hald Knudstrup

Det er i et forsøg på at »garantere en længere og mere stabil løsning«, at der 9. august bliver skiftet ud på lægeposten i Nærklinik Kalundborg.

arrow Læs også: Læge pludselig opsagt - skiftes ud: - Jeg aner ikke hvorfor?

Det forklarer Trine Holgersen, direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, der står for driften af klinikkerne, til Nordvestnyt.

- Vi arbejder løbende på at skabe en lægedækning, der sikrer kontinuitet for borgerne. Den nuværende læge er hyret ind via et vikarbureau, og de aftaler gælder normalt for tre måneder ad gangen. Nu har vi fundet en mulighed for at få en længere aftale, og det er den, vi er gået efter, siger Trine Holgersen.

Derfor skal borgere, der er tilknyttet Nærklinik Kalundborg, ikke frygte, at de oplever dårligere selv om der bliver skiftet ud på lægefronten.

- De skal ikke være bekymrede, for der kommer dygtige læger til at håndtere deres videre forløb, siger Trine Holgersen.

Skyldes ikke en fejl

Det kom ellers som noget af et chok for Masatique Hatami, da han i weekenden fik mailen om, at han ikke længere skulle være den ansvarlige læge i nærklinikken, hvor han har arbejdet siden opstarten i december sidste år. I den periode er klinikken gået fra nul til 1300 tilknyttede patienter.

Han savnede en forklaring.
- Jeg ved ikke hvorfor, eller hvem der har taget den beslutning, sagde han til Nordvestnyt.

Masatique Hatami er ansat gennem vikarbureauet Medicotrust. Det er det firma, som Region Sjælland har haft en dialog med om at sikre kontinuitet og altså ikke Masatique Hatami.

Sker den her beslutning på grund af en fejl på lægeklinikken?

- Det handler om at få en aftale, der sikrer kontinuitet for borgerne på den lange bane.

Men kan du afvise, at det her skyldes en episode, der kan føre til opsigelse?

- Jeg er ikke bekendt med konkrete episoder, der fører til det her. Jeg er bekendt med, at vi har tilrettelagt det her forløb og søgt en lægedækning, der fungerer bedst på den længere bane, siger Trine Holgersen.

Mere stabil løsning

Region Sjællands nærklinikker er et forholdsvis nyt initiativ, hvor regionen forsøger at tiltrække yngre læger til områder, der står til at være truede omkring lægedækningen.

Derfor åbnede Nærklinik Kalundborg i december sidste år.

Hvis man skal nedsætte sig som praktiserende læge i et område, man ikke kender, langt væk fra uddannelse, så er det en investering. I stedet kan man så blive ansat i regionens nærklinikker.

- Hvis man så finder ud af, at man trives, så kan man tage de tilknyttede patienter med sig og etablere et ydernummer. Det gør det mindre risikofyldt at nedsætte sig i et område, man ikke kender, siger Trine Holgersen.

Det er i det lys, at udskiftningen af Masatique Hatami skal ses.

- Nærklinikken skal bidrage til at skabe ro og sikre, at der er tilstrækkeligt med praktiserende læger. Nu kan vi garantere en længere og mere stabil løsning, siger Trine Holgersen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk