26. februar 2021
Radikale Venstre har blandt andet haft indflydelse på ekstraordinære tilskud til forsamlingshusene, understreger partiformanden. 	Foto: Jørn Nymand
gallery icon

Se billedserie

Radikale Venstre har blandt andet haft indflydelse på ekstraordinære tilskud til forsamlingshusene, understreger partiformanden. Foto: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikale: Valget vil vise hvad forbund betyder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikale: Valget vil vise hvad forbund betyder
Kalundborg - 22. februar 2021 kl. 11:27
Af Bjarne Robdrup

Radikale Venstre i Kalundborg, der i flere valgperioder er tegnet af en politisk veteran og profil, Ole Glahn, som stopper i kommunalbestyrelsen til årsskiftet, afviser ikke på forhånd at indgå i valgforbund i den kommende periode. Heller ikke et anderledes valgforbund end hidtil.

Det siger formanden for De radikale i Kalundborg, Hans Munk:

- Radikale Venstre har ligesom Socialdemokratiet og De Konservative ikke på nuværende tidspunkt indgået noget valgforbund. Vi har som bekendt tidligere haft valgforbund med Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Når vi på nuværende tidspunkt ikke har indgået noget valgforbund, er det ikke, fordi vi er afvisende for et nyt og anderledes valgforbund, men lige nu er vi afventende.

Et nyt borgerligt valgforbund er meldt ud, og »Radikale Venstre synes, ligesom Martin Damm (V) og Tina Beck-Nilsson (S), at det er et nyt og spændende valgforbund der er indgået mellem Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance. Kommunalvalget til efteråret vil vise, hvilket resultat der kommer ud af det«.

- Det er vigtigt for os i Radikale Venstre, at vi ved et valgforbund fortsat fremstår som et selvstændigt parti med en selvstændig politik og de værdier, der kendetegner vores socialliberale holdning, tilføjer Hans Munk. Og så tilføjer han:

- I de fire år, der er gået siden sidste kommunalvalg, har vi fået tydeliggjort, hvad en stemme på Radikale Venstre kan betyde: At en stemme på Radikale Venstre ikke blot er en stemme på Venstre. Vores medlem af kommunalbestyrelsen, Ole Glahn, har som formand for kultur- og fritidsudvalget understreget og tydeliggjort Radikale Venstre gennem mange tiltag, der er kommet i kultur- og foreningslivet. I coronatiden har det blandt andet betydet et stort tilskud til alle forsamlingshuse:

- Desuden har Ole Glahn i mange tilfælde været en mægler og et kommunalbestyrelsesmedlem, der har haft en afgørende betydning for samarbejdet i kommunalbestyrelsen, tilføjer Hans Munk.

Men den radikale formand lægger ikke skjul på, at partiet, i forhold til den nye valgperiode, også gerne ser, som andre partier, at der sker en ændring omkring uddelegeringen til administrationen:

- Det er meget vigtigt for os, at kommunalbestyrelsen er tæt på borgerne og lytter til dem, ligesom det er vigtigt, at kommunalbestyrelsen påtager sig både ansvar og mulighed for at kunne behandle de ting, som borgerne har brug for, siger Hans Munk - og konkretiserer:

- I sagen om svinefabrikken havde kommunalbestyrelsen bragt sig selv i en situation, hvor den ikke havde mulighed for at behandle den. Den havde ikke mulighed for at stille nødvendige spørgsmål til Miljøstyrelsen og ministeriet, ligesom et indgreb fra dem omkring de trafikale forhold i Føllenslev havde været en mistillid til administrationen. Det må ikke ske fremadrettet. Det medfører selvfølgelig mere arbejde til kommunalbestyrelsen, men det burde heller ikke være et problem, når det drejer sig om at være valgt af borgerne for at hjælpe i situationer, hvor borgerne ikke selv har mulighed for at komme til en løsning, siger Hans Munk.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk