4. august 2021
Pernille Ahrenkiel har snart haft Vejledning og Trivsel i to år, og hun har så travlt, at hun nu har ansat to lærere yderligere til at hjælpe med læsevejledning. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Pernille Ahrenkiel har snart haft Vejledning og Trivsel i to år, og hun har så travlt, at hun nu har ansat to lærere yderligere til at hjælpe med læsevejledning. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privat læsevejledning har vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Privat læsevejledning har vokseværk
Kalundborg - 09. oktober 2020 kl. 06:12
Af Eva Lyng Johansen

Pernille Ahrenkiel, som brænder for at lære børn med læsevanskeligheder at læse, har haft firmaet Vejledning og Trivsel i to år til december.

Hun har haft travlt på kontoret på første sal i Den Gamle Sukkerfabrik i Gørlev.

- Jeg er glad for, at det går så godt, men det er jo desværre, fordi der mangler ressourcer i skolen, siger Pernille Ahrenkiel.

Ventelisten med børn, som skulle have hjælp til at lære at læse på grund af ordblindhed eller andre problematikker, var efterhånden så stor, at Pernille Ahrenkiel besluttede sig for at udvide medarbejderstaben med to lærere i september.

Signe Johansen er uddannet læsevejleder, og hun arbejder til dagligt på Forlev Friskole, så det er i hendes fritid, at hun arbejder hos Vejledning og Trivsel.

Det samme gør sig gældende hos Sarah Slott, som til dagligt arbejder som lærer på Højbo Friskole. Hun er ikke uddannet læsevejleder, men en »knalddygtig« dansklærer ifølge Pernille Ahrenkiel.

- Jeg vil have nogen ind, som brænder for det. De skal sætte en ære i at løfte barnet både personligt og fagligt, siger Pernille Ahrenkiel.

Ofte har børnene nemlig en del nederlag i bagagen i forhold til at lære at læse.

- Jeg sørger stadigvæk for at teste og screene børnene, og jeg er også indover undervisningen, siger Pernille Ahrenkiel.

Børnene er aldersmæssigt fra 1. til 9. klasse, og de fleste kommer fra Kalundborg Kommune, men der kommer også en del fra nabokommunerne.

Der er undervisning alle ugens dage, også lørdag og søndag, og en elev i et forløb kommer typisk en eller to gange om ugen. Nogle kommer efter skole, men flere får også fri fra skole for at komme til privat læsevejledning.

Pernille Ahrenkiel har ikke fortrudt, at hun blev selvstændig.

- Børnene bliver så glade og vokser helt vildt, siger hun.

Vejledning og Trivsel tilbyder undervisning i dansk, tysk og engelsk.

Matematik på nabokontor

Pernille Ahrenkiel har også fået mange henvendelser om matematikundervisning, og her har hun fundet en ny samarbejdspartner, nemlig Jan Røgilds, som er uddannet matematikvejleder og som til dagligt arbejder på Høng Privatskole. Han har fået kontor ved siden Pernille Ahrenkiel.

Han etablerede virksomheden Skub på matematikken i april 2020, og han havde i løbet af bare 14 dage fuldt hus.

Nogle af eleverne går både hos Pernille Ahrenkiel og hos Jan Røgilds. Pernille Ahrenkiel er glad for, at de nu kan køre parløb og bruge hinanden som sparring.

- Jeg synes, at det har været spændende og også lidt angstprovokerende, siger Jan Røgilds.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk