21. maj 2019
Camilla Tellerups venstre arm er næsten en stor, farverig tatovering. Hun forklarer, at de forskellige motiver og symboler fortæller hendes livshistorie. Foto: Per Christensen.
gallery icon

Se billedserie

Camilla Tellerups venstre arm er næsten en stor, farverig tatovering. Hun forklarer, at de forskellige motiver og symboler fortæller hendes livshistorie. Foto: Per Christensen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Portræt: Malermesteren, der måtte gå meget igennem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portræt: Malermesteren, der måtte gå meget igennem
Kalundborg - 16. juli 2018 kl. 08:33
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Du er pisse dygtig til dit arbejde, men pil det der af.

Camilla Tellerup husker tydeligt ordene fra sin gamle malermester i praktiktiden.

»Det der« var stoffer. Dem tog hun hver dag dengang, som oftest i form af amfetamin og coke.

- Min søster har sagt, at jeg har skræmt hende fra stoffer, på grund af hvad de gjorde ved mig, fortæller Camilla Tellerup.

I dag er hun 26 år. Dengang var hun i sine sidste teenageår. Hun havde nogle hårde år bag sig og var flyttet hjemmefra som kun 15-årig.

- Jeg har altid været selvstændig og haft den der »der er ikke nogen, der skal bestemme over mig«-holdning, forklarer hun.

Hun flyttede til Næstved for at blive frisør. Drømmen var at lave noget kreativt, og så kunne de studerende bo på den lokale frisørskole. Frisørfaget viste sig dog ikke at være hende. De kreative muligheder var for få, og så var kulturen i branchen bare slet ikke hende.

- Hår har sindsyg mange muligheder, men der er ikke nok, der tør bruge dem. Det gør det svært at udleve kreativiteten som frisør.

- Der var for meget snobberi og fniddder-fnadder. Et sted skulle jeg gå i høje hæle og blev fortalt, at jeg med mine 57 kilo var for tyk. Det er jeg alt for meget mande-hanne til at kunne kapere, siger Camilla Tellerup.

16 år gammel flyttede hun på hestepensionat, hvor hun arbejdede for kost, logi og en beskeden løn. Det var hårdt arbejde, husker hun.

- Vi skulle være til rådighed 24-7. Engang blev jeg sparket i hovedet af en hest, men alligevel gad ejerne af pensionatet ikke kører mig på sygehuset, fortæller hun.

Hun holdt ud på pensionatet et års tid og startede så som 17-årig på grundforløbet i maleruddannelsen. At male lå ikke fjernt for hende. I barndomshjemmet havde hun fået lov til at male væggene i sit værelse.

- Det var med alt lige fra Pluto og Playboy-kaninen over graffiti til citater. Den eneste regel var, at jeg skulle bruge akrylmaling og ikke sprittusch, fortæller hun.

Det var dog ikke alle i hendes omkreds, der regnede med, at hun nu havde fundet sin rette hylde.

- Mange troede ikke på, at jeg kunne gennemføre en uddannelse. Men det gjorde mig sgu stædig, siger hun.

Igennem uddannelsen kom hun. Og som det indledende citat viser, var hun god til sit arbejde. Men hun levede også en hård tilværelse præget af stofferne. Den ærlige kommentar fra malermesteren ramte dog noget i hende.

- Jeg sagde til mig selv: Kraftstejlme nej. Og så stoppede jeg fra den ene dag til den anden nytårsaften 2011 og har ikke rørt stoffer siden, fortæller hun.

Ikke længe efter som 20-årig flyttede Camilla Tellerup ud på en gård med sin daværende kæreste. Der fik hun tid til at tænke og til at sænke tempoet. Lidt for meget tid, måske.

- Jeg gik ned med flaget. Lige pludselig sagde det røvhul, og som kom det hele bare væltende, siger hun.

Det tog et halvt år, før hun kunne komme videre efter sin depression. Efter en blød start i en praktikstilling som faglærer, fik hun job hos en malermester. Der var hun, indtil hun blev fyret for halvandet år siden, da der ikke var nok at lave. På det tidspunkt havde hun fået sin datter Mary-Lou et års tid forinden og var enlig mor.

- Jeg var ikke så fleksibel. De fleste jobs var i København, men der kunne jeg ikke være klokken syv om morgenen, for klokken 7.30 skulle jeg aflevere min datter i institution, siger hun.

Løsningen lå lige for, da hun allerede havde tænkt på at blive selvstændig.

- Ingen sur chef. Ikke noget med at vælge mit barn fra. Nu kan jeg planlægge det, så jeg kan komme til arrangementerne i institutionen, siger hun.

Den 15. marts 2017 startede hun virksomheden Malermester C. Tellerup. Sidenhen er det gået stærkt.

- Første opgave var en lejlighed i Høng. Den kunde viste sig at have mange lejligheder, og siden er opgaverne væltet ind, fortæller hun.

Hun får mange jobs via Facebook, og via netværksgruppen BNI i Slagelse. Arbejdsmængden gør, at hun nu udvider forretningen, der i skrivende stund tæller hende og en lærling. Og udvidelsen er markant.

- Der starter en til den første. I midten af måneden starter en ny lærling og den første måneden efter starter min lillesøster. Derudover overvejer jeg at ansætte yderligere en, fortæller Camilla Tellerup.

Målet er at komme op på 10-15 mand, men der komer hele tiden nye mål.

- Først var drømmen at blive selvstændig. Så at blive godkendt til lærlinge. Den helt store drøm er, at blive så stor, at jeg kan skåne mig selv. Det er hårdt for kroppen at være maler, siger den unge malermester.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk