16. januar 2021
Peter Madsen sikkert i land i Dragør havn efter u-bådsforlis fredag d. 10. august 2017. Politiet fortæller på Twitter, at dna-profilen på liget matcher med den forsvundne journalist Kim Wall.
Peter Madsen sikkert i land i Dragør havn efter u-bådsforlis fredag d. 10. august 2017. Politiet fortæller på Twitter, at dna-profilen på liget matcher med den forsvundne journalist Kim Wall.
Foto: Bax Lindhardt/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Portræt: Drabssigtet ubådsejer og raketbygger er fra Høng

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portræt: Drabssigtet ubådsejer og raketbygger er fra Høng
Opdateret 23. august 2017 kl. 12:16
Kalundborg - 18. august 2017 kl. 13:58
Af Bjarne Robdrup

Han går under navnet Raket-Madsen, og han var ikke ret gammel, da han byggede sin første raket.

arrow Læs også: Se billederne: Dykker leder videre efter rester af afdød journalist

Det skete i Høng først i 80'erne, hvor han voksede op hos sin aldrende far og to halvbrødre. Moderen var han kun begrænset knyttet til, og ingen af forældrene lever i dag.

Faderen døde i 1990, hvor Peter var flyttet i ungdomsbolig i Kalundborg, hvor han også blev student.

To gange midt i 80'erne var det ved at gå helt galt for Peter Madsen. Den første raket styrtede ned over den daværende Vilhelm Pedersen Maskinfabrik, en anden slog ned i en have ved et af byens plejehjem. Ingen kom noget til.

46-årige Peter Madsen blev kendt langt ud over landets grænser, da han i 2008 byggede og søsatte ubåden UC3 Nautilus, der er 17,8 meter lang og fuldt udstyret vejer 40 tons. Det gør den til verdens største hjemmebyggede privatejede ubåd. Ubåden spiller en central rolle i det drama, der udspiller sig i øjeblikket. Peter Madsen er varetægtsfængslet og sigtet for drab på en svensk kvinde, den 30-årige journalist Kim Wall, der ikke er set, siden hun var i kontakt med den danske opfinder.

Journalist og forfatter Thomas Djursing har skrevet bogen om Raket-Madsen - her beskrives, hvordan navngivne lærere på den daværende Høng Kommuneskole blev udfordret af drengen, der levede sit liv under den almindelige sociale radar. Mange mennesker kender ham ganske enkelt ikke. Heller ikke andre lærere, der underviste ham på skolen, har nogen erindring om ham.

Peter Madsen var en særling og hans sociale netværk yderst begrænset. Men han interesserede sig for raketter og raketvidenskab i et omfang, som udfordrede skolens fysik- og kemilærere.

Som en af dem, Johannes Fischer, som i dag bor i Slagelse, siger til Nordvestnyt:

- Peter var en meget insisterende dreng. Og han kunne stille spørgsmål, hvor man indimellem nøje overvejede svaret, fordi der var en frygt for, at drengen omsatte sin teoretiske viden til praksis. Og det kunne være farligt.

arrow Hundredvis har henvendt sig til politiet i ubådssag
25. august 2017 kl. 09:36 Opdateret: kl. 09:38
arrow Peter Madsen nægter sig skyldig i skænding af lig
25. august 2017 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:02
arrow Kulturhovedstaden Aarhus dropper film om sigtet ubådsejer
25. august 2017 kl. 04:28 Opdateret: kl. 04:30
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk