23. marts 2019
Holmen er den tykke blå streg. Markeret med blåt ser man området beliggende i kote 1,6.
gallery icon

Se billedserie

Holmen er den tykke blå streg. Markeret med blåt ser man området beliggende i kote 1,6.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere holder fast: Grundejere skal betale for pumpestation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere holder fast: Grundejere skal betale for pumpestation
Kalundborg - 16. november 2018 kl. 16:31
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Etablering og drift af den pumpestation, der skal stoppe fremtidige oversvømmelser fra vandløbet Holmen, skal betales af grundejere med grunde, der ligger i kote 1,6 eller derunder. Det har medlemmerne af teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune besluttet.

Kommunen har modtaget hele 46 høringssvar i sagen. Mange handler netop om, at flere burde bidrage til betalingen, da folkene bag disse høringssvar mener, at oversvømmelserne fra Holmen også påvirker folk, der bor højere end kote 1,6. Men det har ikke fået politikerne til at ændre holdning.

- Vi ønsker ikke at ændre på kote 1,6. Tallet er en faglig vurdering fra en ekstern konsulent, og det læner vi os op ad, siger Jakob Beck Jensen (V), formand for teknik- og miljøudvalget.

Den eksterne konsulent, han henviser til, er virksomheden Agrohydrologerne, der i 2017 udarbejdede et projektforslag for en pumpestation ved Holmen.

At det ender på kote 1,6 (1,6 meter over den normale vandstand, red.) er baseret på Agrohydrologernes arbejde. Virksomheden vurderer desuden den samlede anlægsudgift for pumpestationen til at ende på 1,7 millioner kroner, mens de årlige driftsudgifter vurderes til at løbe op i 171.800 kroner inklusiv afdrag på lån.

Første skridt bliver at etablere et pumpelav, der skal stå for etablering og drift af pumpestationen. Dette blev allerede forsøgt på et borgermøde i maj i år, men dengang var der ingen, der meldte sig. Hvad der sker, hvis der igen ikke kan stables et pumpelav på benene, er der vist ikke rigtig nogen, der ved. Jakob Beck Jensen tror og håber da også på, at det ikke kommer dertil, når grundejere og lodsejere kontaktes denne gang.

- Det her er nu eller aldrig, og folk er nødt til at melde sig. For os er der ikke noget alternativ til at nedsætte et pumpelav, siger han.

Holmen løber fra Bjerge Nordstrand og ud i Jammerland Bugt ved Svallerup Strand. Dens naboer er hovedsageligt sommerhusejere og landmænd.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk