15. august 2020
Kun to af seks almene boligforeninger ønsker politisk repræsentation fra Kalundborg Rådhus i deres bestyrelser. Foto: Per Christensen
Kun to af seks almene boligforeninger ønsker politisk repræsentation fra Kalundborg Rådhus i deres bestyrelser. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere er skuffede over almene boligselskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere er skuffede over almene boligselskaber
Kalundborg - 21. marts 2019 kl. 13:05
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endnu en henvendelse samt yderligere noget betænkningstid har ikke ændret på de almene boligselskabers holdning til kommunalpolitisk repræsentation i selskabernes bestyrelser: Tre ud af seks boligselskaber har direkte svaret nej til, hvorvidt man ønsker at have en kommunalpolitiker som medlem af bestyrelsen, mens yderligere et boligselskab endnu ikke har behandlet henvendelserne fra kommunalbestyrelsen, som blev sendt af sted sidste år.

- Det er lidt tankevækkende, at holdningen fra boligselskaberne åbenbart er den, at de gerne vil have vores penge, når de har brug for en kommunegaranti, men ellers vil de helst have, at vi blander os udenom, siger Peter Jacobsen (DF).

Også i Socialdemokraterne er man ærgerlige over afvisningen fra boliselskaberne.

- Det er bestemt ikke tilfredsstillende. Kommunalbestyrelsen og boligselskaberne burde have en fælles interesse i et tæt samarbejde, siger Gunver Jensen (S).

Hun efterlyser en bedre dialog med boligselskaberbe.

- Det handler ikke om stemmeret. Det vigtige er, at vi har en tæt og god dialog med boligselskaberne. Det handler om at skabe de bedste vilkår for bosætningen og udviklingen af kommunen, siger hun.

Peter Jacobsen er meget enig.
- Hvis vi havde en plads i bestyrelserne, så havde vi en bedre dialog og kunne måske undgå nogle misforståelser. Noget tyder på, at dialogen kunne være bedre end den er i dag. Det at vi ligefrem skal rykke boligselskaberne flere gange for svar er meget dårlig stil, mener han.

Borgmester Martin Damm (V) er også skuffet, men siger at afvisningen fra boligselskaberne ikke får konsekvenser for det fremtidige samarbejde med kommunen.

- Vi havde gerne set en positiv tilbagemelding fra boligselskaberne. Det er dog deres beslutning, og den er vi nød til at tage til efterretning. Man har som kommune ikke mulighed for at tillægge den slags betydning, når boligselskaberne i fremtiden ansøger om kommunegaranti eller byder på opgaver, siger han.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk