15. august 2020
Katrine Loose har skrevet en bog om, hvad hun har oplevet som plejemor. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Katrine Loose har skrevet en bog om, hvad hun har oplevet som plejemor. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejemor med bog om systemsvigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejemor med bog om systemsvigt
Kalundborg - 18. marts 2019 kl. 15:31
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Katrine Loose, Bjerge, har skrevet bogen »Mit hjertebarn«, og den handler om hendes egne erfaringer som plejemor til en dreng og en pige, og andre plejefamiliers historier er også inddraget.

43-årige Katrine Loose, som til daglig er lærer på Hvidebækskolen, holder åben reception i forbindelse med bogudgivelsen på Flinterupvej 10 i Bjerge fra klokken 17 til 19 mandag den 18. marts - samme dag, hvor bogen udkommer på forlaget Kahrius, som er et forlag hovedsageligt med selvudgivelser.

Bogen er tænkt som faglitteratur og er skrevet i anonymiseret form, så de to plejebørn ikke kan genkendes. Katrine Loose har selv to børn på 16 og 18 år, som betragter plejebørnene som søskende.

Historien handler om, at Katrine Loose blev fyret som plejemor for to år siden, uden at hun følte, at hun kunne få en ordentlig forklaring på hvorfor.

Hun hyrede en advokat, og fik i Retten i Holbæk medhold i, at det var en uretmæssig fyring. Derfor fik hun en erstatning på 80.000 kroner.

Den 43-årige forfatter har blandt andet valgt at skrive bogen for at give andre indblik i clean cut-metoden, hvor et barn bliver anbragt et nyt sted eller i en ny familie og efterfølgende har meget lidt samvær eller intet med sin gamle familie.

- I stedet for at flytte et barn fra den ene dag til den anden burde det ske i et samarbejde med den nuværende familie, hvor man gradvist kører barnet ind i plejefamilien, mener Katrine Loose.

Katrine Loose har skrevet bogen for at hjælpe andre plejeforældre i samme situa­tion med, hvad de kan gøre.

- I dag er der 11.000 anbragte børn, og det sker ofte, at et barn bliver flyttet efter clean cut-metoden. Men det er altså børn og ikke mælkekartoner, som man flytter, siger hun.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk