16. juli 2020
Kunstneren Rasa Dzimidaviciute Olesen, Birkevej 19 i Ubby udstiller hun bl.a. et af sine seneste værker »What`s the Name of the Game or Who´s that Girl?« i pinsen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Kunstneren Rasa Dzimidaviciute Olesen, Birkevej 19 i Ubby udstiller hun bl.a. et af sine seneste værker »What`s the Name of the Game or Who´s that Girl?« i pinsen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pinsekunst-dage med 18 lokale udstillere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pinsekunst-dage med 18 lokale udstillere
Kalundborg - 27. maj 2020 kl. 08:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunst og corona er ikke det bedste match, og det har derfor været uvist, om det kunne lade sig gøre at gennemføre arrangementet Kunstdage i pinsen. Men det er et af de få kulturelle arrangementer, der kan lade sig gøre at afvikle på forsvarlig vis, da der typisk ikke er ret mange besøgende hvert sted ad gangen.

- Vi har haft mange overvejelser undervejs, og alle kunstnere har haft mulighed for at melde fra, hvis de ikke var trygge ved at være med. Alle udstillingssteder er blevet bedt om at efterleve de aktuelle retningslinjer fra myndighederne, og melder klar til at tage imod de besøgende. Vi håber derfor, at det bliver nogle gode Kunstdage i pinsen på trods af situationen, siger arbejdsgruppen bag Kunstdage i pinsen.

Kunstdage i pinsen har eksisteret i 19 år. Her kan både amatører som professionelle kunstnere og kunsthåndværkere deltage og invitere besøgende indenfor.

Som gæst kan man både se kunst af høj kvalitet og møde amatører, der gerne vil dele deres passion for kunst og kunsthåndværk med andre. Det er netop mangfoldigheden, der gør Kunstdage i pinsen til noget helt særligt. Kunstdage i pinsen foregår i Holbæk, Kalundborg, Slagelse, Lejre, Ringsted og Sorø kommuner i perioden den 30.- 31.maj og 1. juni. Alle dage fra kl. 11-17.

I Kalundborg Kommune har i alt 18 udstillingssteder valgt at være med i Kunstdagene i år. Her kan man se både keramik, skulpturer, glaskunst og maleri, og samtidig se landskabet iklædt sine smukke forårsklæder, da udstillingsstederne er fordelt rundt i hele kommunen.

De deltagende kunstnere er: Bispegården (fortsat usikkert), Galleri Gry, Keramikstuen, Røsnæs Malerier, Galleri Kordel, Kunstnerhuset, Nice's Hus, Jette's Galleri »De 100 Huse«, Litterasa, Hempels Hus, DichmanART, Galleri TSG, Reersø Galleriet, Galleri Falken, Kunstnergruppen Helili, Mødestedet Hallebyore, Rikke Breindahl Knudsen og Solvejg Kristensen.

Kunstdage i pinsen udgiver hvert år en folder med en samlet oversigt over alle de deltagende kunstnere. I år lanceres et nyt design, der er mere brugervenligt og præsenterer kunstnerne på bedste vis. Folderen kan hentes på bibliotekerne, hold øje med ændrede åbningstider på www.kalundborgbib.dk.

Arbejdsgruppen opfordrer også til at holde øje med Kunstdage i pinsens hjemmeside www.kunstipinsen.dk, der vil være opdateret med sidste øjebliks ændringer som følge af covid-19.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk