12. juli 2020
Her er alvoren rå og brutal; kiste, bomber, flygtninge og svinehund. Stedet er Bispegåden, kunstneren er Doron Silberberg. Foto: Ulrik Reimann
gallery icon

Se billedserie

Her er alvoren rå og brutal; kiste, bomber, flygtninge og svinehund. Stedet er Bispegåden, kunstneren er Doron Silberberg. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pinse med kunstfokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pinse med kunstfokus
Opdateret 30. maj 2020 kl. 17:44
Kalundborg - 30. maj 2020 kl. 17:37
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kulturen har været corona-klemt, men med Kunstdage i pinsen fik piben en anden og bedre lyd. 18 udstillere fra Kalundborg Kommune bød publikum indenfor, på udstillingssteder, der kunne overholde myndighedernes retningslinjer.

Nordvestnyt besøgte tre steder i Kalundborg lørdag. På Bispegården var der rå alvor og vild humor ved Doron Silberberg. Værket »Angrybody Home?« viser en sønderbombet landsby på toppen af en kiste. Bag ses flygtninge i en båd, der er truet af en kæmpebølge. Og tæt på finder man svinehunden, der har det med at dukke op i krisetider.

Samme kunstner viser også verdens vredeste kanin i værket »Jagtsæson«. Haren, der har stirrende, blodskudte øjne, patronbælte og en gevær slængt over skulderen, rejser spørgsmålet: Hvem bliver skudt lige om lidt, haren eller jægeren?

I Galleri Kordel i Kordilgade handlede det om knive ud til gaden. Knivmager Mikael Hansen havde taget opstilling med en stor samling knive til især jagt og fiskeri, men også til meget andet. Noma har købt knive fra den lokale knivmager, hvis værker er i den eksklusive ende. Og inde i galleriet var der vidt forskellige værker fra 20 kunsthåndværkere.

Også Galleri Gry på Gisselørevej er en særlig oplevelse. Tre etager proppet med kunst, og her er der en overhængende »risiko« for, at man bliver budt på kaffe af gallerist Jan Pedersen eller galleristens »kustode«, lillebror Claus.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk