19. maj 2019
Sue Jensen er i det nye år sprunget ud som instruktør i yoga, der ifølge hende giver smidighed, styrke, glæde og balance. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Sue Jensen er i det nye år sprunget ud som instruktør i yoga, der ifølge hende giver smidighed, styrke, glæde og balance. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ostehøvl skiftet ud med yogamåtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ostehøvl skiftet ud med yogamåtte
Kalundborg - 13. januar 2019 kl. 07:30
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilbage i november sidste år lukkede Sue Jensen osteforretningen Øens Oste i Kalundborg, og siden har hun kastet sig over et nyt kapitel i sit liv.

Sideløbende med driften af ostebutikken har 56-årige Sue Jensen nemlig gennem de seneste to år uddannet sig til yogainstruktør, og det er i den rolle hun fremover vil folde sig ud.

Hun fungerer således nu som underviser på flere hold hos Bjergsted Yoga, og med tiden håber hun også at kunne oprette hold i samarbejde med LOF Nordvestsjælland.

Selvom osteforretningen, som hun drev i 10 år, nu står tom, så er Sue Jensen glad for sin nye tilværelse og sikker på, at det var den rigtige beslutning at stoppe.

- Jeg havde en super afslutning i butikken, og der kom mange kunder forbi og sagde farvel. Flere havde en gave med, og det var rørende. Nu skal jeg vænne mig til at have mere fritid, men jeg fortryder ikke, at butikken er lukket, for nu er tiden kommet til noget andet, og det bliver altså yoga, siger Sue Jensen.

Lærer at mærke sin krop
Umiddelbart er der langt fra emmentaler til yogapositurer, men for Sue Jensen er det vigtigt, at de menneskelige relationer går igen.

- Oste og yoga har umiddelbart ikke noget til fælles, men når jeg underviser har jeg stadig den daglige kontakt til mennesker, som jeg også havde i butikken, og det trives jeg rigtig godt med, siger hun.

Sue Jensen, der oprindeligt kommer fra England, begyndte selv at dyrke yoga i det små for 14 år siden som konsekvens af, at hun fik rygproblemer. Igennem årene er interessen kun steget, og med den nyligt afsluttede uddannelse til yogainstruktør har hun også fået udviklet en forståelse for fysiologi og anatomi, samt hvordan kroppen kan styrkes både fysisk og mentalt gennem arbejde med yoga- og vejrtrækningsøvelser.

- Formålet med yoga er ikke bare at stå på hovedet og krænge sin krop rundt i forskellige positioner. Det handler om at opnå en kontakt til kroppen gennem både muskler og sind, så man lærer at mærke sin egen krops signaler. Det hjælper én til at finde ud af, hvornår man skal stresse af - det er der mange, der glemmer at gøre, inden det er for sent, siger Sue Jensen.

Yoga på skoleskemaet
Parallelt med yogakurserne underviser Sue Jensen også fortsat skolebørn et par dage om ugen på Tømmerup Friskole, hvor hun har timer i blandt andet engelsk og kreative fag.

Her har hun også sørget for at introducere dem for yogaen.

- Man kan sagtens undervise børn i yoga også - det skal bare gribes an på en anderledes måde. Børn har lige så meget gavn af det som voksne. For mig er det også vigtigt at vise børn, at de kan lykkes med ting, hvis de vil, og der kan vi finde masser af god motivation i yoga - også for mig som lærer. Lige pludselig kan de det hele, og jeg får et kick, når det bare kører. Det gør mig glad, siger Sue Jensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk