24. juli 2019
Den engelske multikunstner William Morris satte nye standarder for boligindretning og design. Der er foredrag om ham 27. februar.
Den engelske multikunstner William Morris satte nye standarder for boligindretning og design. Der er foredrag om ham 27. februar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Om mønstrenes mester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om mønstrenes mester
Kalundborg - 19. februar 2019 kl. 10:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forbindelse med at Nivaagaard viser udstillingen »William Morris - Al magt til skønheden« frem til den 16. juni, inviterer Kalundborg Folkeuniversitet i samarbejde med Kalundborg Kunstforening til et foredrag om William Morris. »William Morris - Mønstrenes mester« er titlen på foredraget.

- Vi har igen fået vores populære foredragsholder, kunstformildler Christina L. Klestrup Hansen, til at komme og gøre os klogere på William Morris, prærafaelitterne og Arts & Craft bevægelsen, fortæller Fritse Jacobsen, næstformand for Kalundborg Folkeuniversitet.

William Morris (1834-1896) hyldede skønheden, naturen og det gode håndværk i en tid præget af industrialisering og masseproduktion. Som del af den indflydelsesrige Arts & Crafts bevægelse satte multikunstneren William Morris nye standarder for boligindretning og design. Mange danskere kender hans naturinspirerede, mønstrede tekstiler og farverige tapeter, der stadig er populære verden over. Færre ved, at Morris også var forfatter og digter, kunsthåndværker, bogtrykker og naturelsker.

Al magt til skønheden
Han flyttede på landet og skabte et inspirerende, produktivt og til tider dramatisk kunstnerkollektiv sammen med nogle af tidens førende malere, kunsthåndværkere, arkitekter og designere. Han giftede sig med gruppens ombejlede yndlingsmodel og muse, den smukke Jane Burden.

Og så var han både en succesrig forretningsmand og en af Englands første socialister.

Alt, hvad William Morris gjorde, var båret af en revolutionær gnist. Kunstneren higede efter at gøre verden og tilværelsen bedre med sit design - ved at give al magt til skønheden!

Foredraget foregår onsdag den 27. februar kl. 17 på Kalundborg Gymnasium. Billetter kan købes via Kalundborg Bibliotekers hjemmeside www.kalundborgbib.dk eller ved indgangen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk