19. september 2019
Foredraget er bygget op over fotografier af figurer, malerier og gobeliner samlet fra en række museer og samlinger over godt 30 år samt en gammel dansk hunderace.
gallery icon

Se billedserie

Foredraget er bygget op over fotografier af figurer, malerier og gobeliner samlet fra en række museer og samlinger over godt 30 år samt en gammel dansk hunderace.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Om kongers jagthunde til storvildt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om kongers jagthunde til storvildt
Kalundborg - 25. marts 2019 kl. 17:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En hund er vel bare en hund! Sådan tænker vel de fleste. Det er nok de færreste, der forestiller sig, at den kan være et levende, uforfalsket vidnesbyrd om vores civilisations udvikling gennem de sidste 4000 år. Men det kan man blive klogere på, når Torben Elmdal holder foredraget »Middelalderkongernes jagthunde til storvildt på Kalundborg Museum onsdag den 3. april kl. 19.30.

I foredraget, der fokuserer på middelalderen og den »gamle dansk hund«, vore dages broholmer, beretter Torben Elmdal om dens betydning for kongerne, deres liv og politiske relationer til andre lande.

Torben Elmedal, der er 75 år, har haft en livslang passion for hunde. Han har i 43 år, sammen med sin kone, arbejdet på at genskabe broholmer-racen, der var tæt på at forsvinde i 1970'erne.

Foredraget, der arrangeres af Kalundborg Museumsforening, er bygget op over fotografier af figurer, malerier og gobeliner samlet fra en række museer og samlinger over godt 30 år disse steder samt et indgående kendskab til denne hunderace.

Grundet hundens enestående fysik og mentale styrke, var dens spidskompetence jagten på det store vildt, som jo var kongens eneret.

Denne jagttype vil være det gennemgående tema i foredraget, hvor både jagtformen, byttedyrene og de risici, der var forbundet med jagten, bliver omtalt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk