27. oktober 2020
European Energy har i dag indsendt ansøgning om etableringstilladelse for havvindmølleparkerne Omø Syd og Jammerland Bugt. Annonceringen kommer godt fem måneder efter, at Energistyrelsen godkendte miljøundersøgelserne, som ligger til grund for projekterne.
European Energy har i dag indsendt ansøgning om etableringstilladelse for havvindmølleparkerne Omø Syd og Jammerland Bugt. Annonceringen kommer godt fem måneder efter, at Energistyrelsen godkendte miljøundersøgelserne, som ligger til grund for projekterne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Officielt: Ansøgning om havmøller sendt afsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Officielt: Ansøgning om havmøller sendt afsted
Opdateret 16. oktober 2020 kl. 09:08
Kalundborg - 16. oktober 2020 kl. 09:01
Af Bjarne Robdrup

KALUNDBORG: European Energy, som for otte år siden lagde billet ind på at opføre kystnære havmøller i Jammerland Bugt, har nu officielt ansøgt Energistyrelsen om etableringstilladelse for i alt 560 MW havvind i såvel Jammerland Bugt som Omø Syd.

Det medddeler selskabet fredag morgen i pressemeddelelse til Sjællandske Medier. Projektansøgerens offentliggjorte beslutning kommer samme dag, som European Energy mødes med repræsentanter for den protesterende borgergruppe, Beskyt Jammerland Bugt.

European Energys administrerende direktør, Knud Erik Andersen, siger:

European Energy har i dag indsendt ansøgning om etableringstilladelse for havvindmølleparkerne Omø Syd og Jammerland Bugt. Annonceringen kommer godt fem måneder efter, at Energistyrelsen godkendte miljøundersøgelserne, som ligger til grund for projekterne. På den baggrund har European Energy allerede igangsat tekniske undersøgelser af havbunden i projektområderne og ser frem til at gennemføre projekterne.

Knud Erik Andersen fortsætter:
- Jeg er meget tilfreds med, at vi i dag har indsendt ansøgningerne om etableringstilladelse for vores to havvindmølleparker Omø Syd og Jammerland Bugt. Vi ser frem til at præsentere vores endelige design for parkerne og løfte sløret for møllevalg inden udgangen af 2021, så vi kan iværksætte byggeriet i 2023 og tilslutte møllerne senere samme år.

Den administrerende direktør tilføjer, at »European Energys ansøgning om etableringstilladelse følger Energistyrelsens retningslinjer for åbendør projekter og skal føre til enighed om den endelige tidsplan med Energistyrelsen. Inden European Energy formelt kan få tilladelse til at etablere havvindmølleparkerne, skal der udarbejdes et tillæg til miljøundersøgelserne, som præsenterer det endelige design herunder også det endelige valg af vindmøller«.

- Vores havvindmølleparker Omø Syd og Jammerland Bugt har været gennem en omfattende ansøgningsproces, der indtil videre har varet i otte år. Vi håber nu at have taget sidste skridt i ansøgningsfasen, så vi kan komme videre og snarest muligt i gang med at stille møllerne op til havs. Vores havvindmølleparker vil forsyne flere end 500.000 husstande med grøn strøm og er centrale elementer for at sikre klimamålene i Danmark og EU, da de vil reducere den årlige CO2-udledninger med over 750.000 tons, siger Knud Erik Andersen.

European Energy påbegyndte udviklingen af projekterne tilbage i 2012 under den såkaldte åbendør procedure.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk