20. januar 2019
Biogasanlægget er planlagt til at skulle ligge på Febjerggaardpå Lerchenfeldvej 231. Foto: Ulrik Reimann
Biogasanlægget er planlagt til at skulle ligge på Febjerggaardpå Lerchenfeldvej 231. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt biogasanlæg deler vandene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt biogasanlæg deler vandene
Kalundborg - 14. august 2018 kl. 13:22
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Medlemmerne af teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune valgte torsdag med stemmerne 3-2 at gå videre i processen mod en etablering af et biogasanlæg på Febjerggaard på Lerchenfeldvej 231. Anbefalingen fra flertallet lyder på, at der udarbejdes en miljøkonsekvensrapport (tidligere kaldet VVM-redegørelse) samt et forslag til et kommuneplantillæg.

De to stemmer imod kom fra Hanne Olesen (S) og Niels Erik Danielsen (EL). Førstnævnte er stærkt kritisk over for et nyt anlæg.

- Det er en frygtelig dårlig ide og helt hen i vejret. Det er en hel landsby, vi trækker tæppet væk under. Stik imod de politiske intentioner om udvikling af landsbysamfundene, siger hun.

Landsbyen, Hanne Olesen snakker om, er Brokkebjerg nord for Kalundborg, der ligger omkring 100 meter fra, hvor biogasanlægget skal placeres.

- Jeg frygter, at beboerne ikke vil kunne sælge deres huse, fordi potentielle købere ikke ønsker at være nabo til et biogasanlæg. Hvis man ser på, hvor lang tid processen med dagligvarebutikken på hjørnet af Lerchenfeldvej og Esbern Snaresvej har taget, frygter jeg, at vi vil opleve det samme, og at beboerne vil være stavnsbundet til deres huse i mellemtiden, siger hun.

Niels Erik Danielsen har samme bekymring.

- Vi siger, vi gerne vil de små samfund, men det vil man ikke her. Det bliver virkelig svært at komme af med de ejendomme, man stiller de mennesker i en meget dårlig situation, og det hele kan godt komme til at tage en del tid, siger han.

Flere beboere i området har i forbindelse med en høringsperiode i starten af året luftet deres bekymring om, netop hvilken betydning et anlæg vil have for boligpriserne.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Jakob Beck Jensen (V), understreger, at beslutningen handler om at få lavet miljøkonsekvensrapporten.

- Jeg har fuld respekt for de bekymringer, folk har. Men rapporten vil netop tage højde for disse. Og jeg kan godt love, at hvis det af rapporten fremgår, at man stavnsbinder folk i Brokkebjerg, så vil vi ikke gå videre med det i udvalget, siger Jakob Beck Jensen.

Hanne Olesen mener dog, at der slet ikke er nogen grund til at få lavet en rapport.

- Der er ikke grund til at lave den, når man kan se, at det vil knuse lokalsamfundet. Desuden har jeg aldrig været med til, at man ikke er gået videre med et projekt, efter at beslutningen om at få lavet en miljøkonsekvensrapport er taget. Det kan godt være, at man retter lidt til efter rapporten, men jeg mener, at man siger ja i første hug, siger hun.

Det sidste afviser Jakob Beck Jensen.

- Selvfølgelig har vi muligheden for at afvise projektet. Det har vi, når vi får rapporten. Og hvis vi efterfølgende sender det endelige projekt i høring, har vi igen muligheden for at afvise det, når vi får høringssvarene tilbage, siger han.

Teknik- og miljøudvalgets beslutning skal også en tur forbi økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen, før den er endelig.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk