21. oktober 2019
Byggeriet af 44 nye almennyttige boliger på Lupinvej i Kalundborg skrider planmæssigt frem. Byggeriet indeholder både enværelses boliger til for eksempel studerende og familieboliger.  Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Byggeriet af 44 nye almennyttige boliger på Lupinvej i Kalundborg skrider planmæssigt frem. Byggeriet indeholder både enværelses boliger til for eksempel studerende og familieboliger. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Nye boliger vokser frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Nye boliger vokser frem
Kalundborg - 27. juni 2019 kl. 05:58
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det der for få måneder siden kun var en tom byggeplads på Lupinvej bag Meny i Kalundborg, begynder mere og mere at tage form.

Efter planen skal der opføres 44 almennyttige boliger på byggegrunden, og Karsten Krüger, der er direktør i Vestsjællands Almene Boligselskab (VAB, red), der er bygherre på projektet, er fyldt med lovord, når han omtaler håndværkerne, som arbejder på pladsen.

- Det er en rigtig god byggeplads. Man kan mærke, at håndværkerne vil det rigtig godt, og de har gjort en stor indsats, fortæller han.

Byggeprojektet var fra starten af ramt af flere genvordigheder, og VAB var blandt andet undervejs nødt til at finde en ny arkitekt. Siden byggeriet blev sat i gang i marts i år, har der dog ikke været nogen problemer, fortæller Karsten Krüger

- Byggeriet er gået meget glat. På grund af blød jord, har vi været nødt til at flytte den ene blok en anelse i forhold til oprindelige plan, men det er ikke noget, som har påvirket tidsplanen, siger Karsten Krüger.

Byggeriet er nu så fremskredent, at VAB er begyndt at planlægge et rejsegilde, som vil blive holdt lige efter sommerferien.

- Invitationerne er endnu ikke sendt ud, men vi regner med at holde rejsegildet den 5. august, fortæller direktøren.

Byggeprojektet gennemføres med støtte fra Kalundborg Kommune for at imødekomme et stigende behov for flere almennyttige boliger, og byggeriet på Lupinvej er en del af et større byggeprojekt, hvor der opføres nye almennyttige boliger flere steder rundt om i kommunen.

Projektet blev igangsat på baggrund af de store flygtningestrømme, som for nogle år siden ramte Danmark og Kalundborg Kommune.

De nye boliger er dog åbne for alle og er blandt andet blevet nævnt som en god løsning for det stigende behov for studieboliger i Kalundborg Kommune.

Sammenlagt indebærer projektet byggeri af 100 almennyttige boliger i hele kommunen.

Projektet på Lupinvej alene koster omkring 53 millioner kroner.

For de penge får VAB 44 boliger med et samlet areal på 2750 kvadratmeter.

De 44 boliger inkluderer 11 et værelses boliger af 40 kvadratmeter, 1 et værelses boliger af 50 kvadratmeter og 22 tre værelses boliger af 80 kvadratmeter.

Derudover indeholder byggeriet også et fælleshus på 88 kvadratmeter.

Efter planen skal byggeriet på Lupinvej være færdigt og klar til indflytning til den 1. marts 2020.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk