21. november 2018
Man endnu ikke har overblik over lokaler til ny uddannelse, fortæller Dorthe Kjær Pedersen. Foto: Per Christensen
Man endnu ikke har overblik over lokaler til ny uddannelse, fortæller Dorthe Kjær Pedersen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny uddannelse giver pladsmangel på ingeniørstudie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny uddannelse giver pladsmangel på ingeniørstudie
Kalundborg - 18. januar 2018 kl. 15:29
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er knapt nok gået et halvt år siden, at de første studerende startede på Professionshøjskolen Absalons diplomingeniøruddannelse i Kalundborg. Onsdag blev det nu offentliggjort, at Professionshøjskolen Absalon fra 1. september i år starter en ny uddannelse i Kalundborg. En uddannelse som bioanalytiker.

Det er allerede besluttet, at den nye uddannelse kommer til at hører under Center of Engineering på Professionshøjskolen Absalon, der også står med ansvaret for Kalundborgs diplomingeniøruddannelse.

- Såvel bioanalytikere som diplomingeniører har brug for mange af de samme faciliteter i deres undervisning. For eksempel skal der bruges laboratoriefaciliteter til begge uddannelser, siger centerchef Dorthe Kjær Pedersen fra Professionshøjskolen Absalon.

I dag benytter diplomengeniøruddannelsen sig af midlertidige lokaler på Kalundborg Gymnasium. På sigt er det meningen at der skal findes andre lokaler, og behovet for nye lokaler bliver kun større når de nye bioanalytiker studerende starter til september.

- Allerede i dag kniber det med pladsen. Vi arbejder på at finde en løsning, men der er endnu ikke noget endeligt på plads, fortæller Dorthe Kjær Pedersen.

Den nye uddannelse som bioanalytiker i Kalundborg oprettes som en såkaldt uddannelsesstation. En uddannelsesstation indebærer, at de studerende er tilknyttet en uddannelse et andet sted i landet, men at de kan tage op til halvdelen af den teoretiske del af uddannelsen her i Kalundborg.

Den kommende uddannelsesstation i Kalundborg oprettes som en del af Professionshøjskolen Absalons bioanalytikeruddannelsen i Næstved. Dermed bliver de studerende en del af et samlet uddannelsesmiljø, som omfatter både Næstved og Kalundborg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk