22. oktober 2018
Det var helt afgørende for Mads Lyngby Skrubbeltrang, at han havde opbakning i lærerkollegiet og i skolekredsen, hvis han skulle vende tilbage til Høng fra sin stilling i Grønland.
gallery icon

Se billedserie

Det var helt afgørende for Mads Lyngby Skrubbeltrang, at han havde opbakning i lærerkollegiet og i skolekredsen, hvis han skulle vende tilbage til Høng fra sin stilling i Grønland.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny rektor vil flytte timer ud under åben himmel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny rektor vil flytte timer ud under åben himmel
Opdateret 14. november 2017 kl. 08:05
Kalundborg - 14. november 2017 kl. 07:58
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Mads Lyngby Skrubbeltrang på Grønland fik en henvendelse fra sin gamle arbejdsplads, Høng Gymnasium, om at vende hjem til Vestsjælland for at overtage jobbet som vicerektor, en henvendelse, han efter samråd med familien takkede ja til, havde han ingen anelse om, at han også skulle komme til at stå med det reelle ansvar og den daglige ledelse.

Men godt en måned efter, at Mads Lyngby Skrubbeltrang fra det nye skoleårs begyndelse var tilbage i vante omgivelser, meddelte rektor Susanne Tellerup, at hun fra 1. november tiltrådte stillingen som uddannelseschef for tre uddannelser hos VIA University College i Aarhus.

Skolens bestyrelse har bedt Mads Lyngby om at påtage sig opgaven som fungerende rektor, indtil en ny er ansat. Det sker formentlig omkring årsskiftet eller ind i 2018.

- Vi har ikke noget hastværk, som bestyrelsesformanden, Søren Weensgaard, udtrykker det.

Stillingen som ny rektor blev slået officielt op for nogen tid siden, og skolens ansættelsesudvalg er i de kommende uger klar til de første samtaler med ansøgere.

Mads Skrubbeltrang blev ansat som pædagogisk leder i Høng i 2014 med innovativ undervisning som speciale, under daværende rektor Birger Jensen.

I 2016 flyttede han og familien til nye udfordringer i Aasiaat (Egedesminde), Grønlands fjerdestørste by, som pædagogisk leder på byens gymnasium.

Mads Skrubbeltrang lægger ikke skjul på, at han var glad for tiden i Grønland.

- Den var både lærerig og fyldt med oplevelser, siger han.

Men i den aktuelle situation, der ikke var kendt af nogen, da Mads Lyngby Skrubbeltrang besluttede sig for at vende hjem til gymnasiet i Høng, skorter det heller ikke på nye indtryk og oplevelser.

- Det er helt afgørende for mig, at jeg har opbakning i lærerkredsen og i kredsen omkring skolens liv. Sådan er det. Og det er jeg meget tilfreds med.

Mads Lyngby Skrubbeltrang har mange nye ideer, han gerne vil afprøve eller sætte i søen på skolen, hvis han får mulighed for det.

- En af dem er at gennemføre undervisningstimer i det fri, altså skabe klasselokaler under åben himmel, med alle de muligheder for indtryk og praktiske udfordringer, det fører med sig, i fag, hvor det vil være hensigtmæssigt. Erfaringer andre skoler er positive, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk