22. oktober 2021
Tre initiativtagere på Samsø før præsentationen af den nye komite fredag. Fra venstre Kresten Bjerre (B), Odder, Ulla Holm, SF, Samsø, og Niels Erik Danielsen (Ø) fra Kalundborg Kommune.  Privatfoto
Tre initiativtagere på Samsø før præsentationen af den nye komite fredag. Fra venstre Kresten Bjerre (B), Odder, Ulla Holm, SF, Samsø, og Niels Erik Danielsen (Ø) fra Kalundborg Kommune. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny komite vil søge offentlig støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny komite vil søge offentlig støtte
Kalundborg - 17. september 2021 kl. 15:20

Af Bjarne Robdrup
Det er vel kun rimeligt, at såfremt den gamle Kattegatkomite modtager offentlig støtte til sit arbejde, vil vi vel også være berettiget til at søge tilskud til arbejdet. Så det gør vi naturligvis.

Sagt af Niels Erik Danielsen (Ø), der sammen med Kresten Bjerre (B) fra Odder Kommune og SFeren Ulla Holm fra Samsø fredag præsenterede tankerne bag og ideen til den nye Kattegatkomite - for Natur og Bæredygtighed, som bliver det fulde navn.

Det skete på et møde på Samsø,
De tre initiativtagere forventer, at den nye Kattegatkomite bliver en landsdækkende bevægelse.

- Det er vi jo sådan set allerede, i og med, at der allerede er udtrykt støtte til tankerne fra lokalpolitikere i flere landsdele, siger Niels Erik Danielsen.

På det stiftende møde var der deltagelse af lokalpolitikere fra de tre kommuner, som i forvejen er repræsenteret men også folkevalgte fra andre kommuner. Alle med det ene fælles ønske, at en Kattegatforbindelse - uanset hvordan linjeføringen bliver - ikke bliver til noget.

- Vi går efter at få afdækket facts omkring økonomien. Vi har hørt tal fra 86 til 135 milliarder kroner, siger Danielsen:

- Hele miljøproblemstillingen i forbindelse med konsekvenser af en Kattegatforbindelse er naturligvis interessant. Vi vil, som vi allerede tidligere har udtrykt, gerne have indsigt i, hvad en Kattegatforbindelse betyder eksakt for CO2-regnskabet.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk