22. september 2020
Annika Rasmussen har været præst ved den 800 år gamle Vor Frue Kirke midt i Højbyen siden juni i år, mens Morten Pedersen kom til sognekirken i Vor Frue Sogn i 2007. De ser begge frem til at få en masse respons og måske forslag at arbejde videre med ved sognemødet 17. november. Foto: Jørn Nymand
Annika Rasmussen har været præst ved den 800 år gamle Vor Frue Kirke midt i Højbyen siden juni i år, mens Morten Pedersen kom til sognekirken i Vor Frue Sogn i 2007. De ser begge frem til at få en masse respons og måske forslag at arbejde videre med ved sognemødet 17. november. Foto: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er det menighedsrådet og præsterne der ringer efter sognebørnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er det menighedsrådet og præsterne der ringer efter sognebørnene
Kalundborg - 09. november 2019 kl. 13:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal præsten stå på prædikestolen under prædiken, skal gudstjenesten afvikles på en anderledes måde, er der behov for andre og nye initiativer fra Vor Frue Kirke.

På søndag den 17. november kl. 11.15 - umiddelbart efter højmessen i Vor Frue Kirke - inviterer menighedsrådet sognepræsterne Morten Pedersen og Annika Rasmussen til sognemøde i Kirkeladen. Invitationen gælder alle - altså både dem der benytter sig af tilbuddene i Vor Frue Kirke og dem, som ikke gør det.

- Man kan sige, at denne gang er det os, der ringer til sognebørnene og beder dem om at komme til os. Det plejer at være omvendt. Men nu er det os, der har brug for at høre sognebørnenes holdninger til Vor Frue Kirke, som er hele sognets kirke. Kirken er ikke præsternes eller en sluttet kreds af kirkegængere, siger Morten Pedersen og Annika Rasmussen.

Morten Pedersen har været ansat ved Vor Frue Kirke siden 2007, og har en del »usynligt arbejde« med sjælesorg. Sjælesorg er en samtale med en person, og det kan være om alt fra sorg, sygdom, ensomhed, skilsmisse, personlige problemer, familierelationer, tvivl, tro og tanker om fremtiden. Det er fortrolige samtaler, hvor præsten har tavshedspligt.

- Det er en vigtig del af præstens arbejde at tage disse samtaler, når man bliver kontaktet af en person, der har det behov. Nu er det imidlertid Annika og jeg, der har behov for at lytte til sognebørnene.

Folkekirken udvikler og forandrer sig i takt med omverdenen, og derfor vil de to sognepræster gerne orienteres om, hvad det er sognebørnene har brug for nu, så Vor Frue Kirke kan være en del af det lokale liv. Det kræver, at præsterne ved, hvad behovet er i lokalsamfundet for at kirken kan være den aktive medspiller.

Vor Frue Kirke har en bred palette af aktiviteter foruden gudstjenesterne - eksempelvis babysalmesang, kor, foredrag, udflugter, rejser og en gang imellem familiegudstjenester samt en del andre tilbud. Men hvad synes man om disse tilbud - det vil præsterne bl.a. gerne have nogle tydelige tilkendegivelser på.

Sognemødet den 17. november bliver afviklet rundt om caféborde, hvor der skal fokuseres på et bestemt emne i 15 minutter, inden man rykker videre til næste bord, hvor det er et andet emne, der tages hul på.

Morten Pedersen og Annika Rasmussen sidder med ved bordene, mens det er repræsentanter fra menighedsrådet, der samler trådene ved de øvrige borde.

Efter mødet er der udsigt til en let frokost.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk