22. januar 2019
Novo Nordisk rykker for motorvej og påpeger, at nye investeringer kan blive placeret andre steder end i Kalundborg. (Arkiv)
Novo Nordisk rykker for motorvej og påpeger, at nye investeringer kan blive placeret andre steder end i Kalundborg. (Arkiv)
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Novo rykker for motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Novo rykker for motorvej
Opdateret 21. september 2017 kl. 13:36
Kalundborg - 21. september 2017 kl. 13:27
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Novo Nordisk foretager årligt API-investeringer (aktive produkt ingredienser) i Kalundborg for omkring en milliard kroner.

arrow Læs også: Top 10: Arbejdspladser, vold og bare numser

Men spørgsmålet er, hvor længe det kan fortsætte uden den rette infrastruktur.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

- Det er utroligt svært at forstå, at Holbæk-motorvejen ikke bliver vedtaget og ført hele vejen til Kalundborg, når ikke bare Novo Nordisk, men Kalundborg som helhed oplever vækst og meget store investeringer flere steder. Motorvejen, som anslået vil koste 1,4 milliarder kr., er der desuden god samfundsøkonomi i.

Sådan siger Novo Nordisk's produktionsdirektør Michael Hallgren, som oplyser, at Novo Nordisk er Danmarks største bidragyder, når det kommer til selskabsskat - med 5,5 milliarder årligt til statskassen.

- Jeg kommer ikke med tomme trusler. Det er en helt reel faktor at vurdere flere forhold, hvor infrastruktur er med, når Novo Nordisk skal vurdere, hvor man opnår »best return of investment«, siger Michael Hallgren og nævner, at Novo Nordisk som bekendt for 13 milliarder kroner etablerer et API-site i Clayton, North Carolina i USA.

- Hvis der ikke er udsigt til, at infrastrukturen forbedres her i Kalundborg, får jeg et valg med hensyn til, hvor vores API-investeringer skal placeres, fastslår produktionsdirektøren over for Nordvestnyt.

Michael Hallgren siger, at han mener, at politikerne undervurderer betydnin­gen af en motorvej helt til Kalundborg, og han efterlyser også bedre forhold for medicinalvirksomhedens mange pendlere. Jo længere væk, en medarbejder bor, jo mere er det typisk i overvejelserne at skifte job.

På Novo Nordisk er man netop nu ved at planlægge API-investeringerne for 2018, fortæller Michael Hall­gren til avisen.

arrow Ung mand trampet i hovedet
12. november 2017 kl. 11:06 Opdateret: kl. 11:06
arrow Kostbart knæk i kørekort
14. oktober 2017 kl. 07:59 Opdateret: kl. 15:29
arrow Ungt par trækker hussælger i retten
26. juli 2017 kl. 11:18 Opdateret: kl. 11:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk