21. august 2019
Alle kan afprøve deres skydefærdigheder med lasergeværer både efter lerduer og på jagt efter harer, hjorte, fasaner eller ænder, der dukker op i et landskab på et stort lærred.
gallery icon

Se billedserie

Alle kan afprøve deres skydefærdigheder med lasergeværer både efter lerduer og på jagt efter harer, hjorte, fasaner eller ænder, der dukker op i et landskab på et stort lærred.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturdagen på Røsnæs rykker en uge frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturdagen på Røsnæs rykker en uge frem
Opdateret 26. august 2018 kl. 19:44
Kalundborg - 26. august 2018 kl. 08:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På søndag den 2. september holdes der Røsnæs Naturdag.

I nu 11 år har Røsnæs Naturdag med stor succes været afviklet ved Røsnæs Naturskole i begyndelsen af september. I alle årene har dagen været arrangeret i et tæt samarbejde mellem lokale afdelinger af Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Jægerforbund. Fra starten var det et selvstændigt arrangement, men efter et par år valgte arrangørgruppen at lade Røsnæs Naturdag være en del af den landsdækkende Naturens Dag.

- Det har imidlertid vist sig stadig vanskeligere at låne de hjælpemidler, der skulle bruges hos de respektive organisationer pga. konkurrence fra Naturens Dag andre steder. Derfor har vi i år valgt at træde ud af Naturens Dag, men stadig holde Røsnæs Naturdag, dog ugen inden den landsdækkende Naturens Dag, oplyser Jens Boesen, DOF og medarrangør.

Skydning i år
En af de store succeser har i flere år været jægernes to skydebaner med lasergeværer. Her har både børn og voksne fuldstændig ufarligt kunnet afprøve deres skydefærdigheder både efter lerduer og på jagt efter harer, hjorte, fasaner eller ænder, der dukker op i et landskab på et stort lærred.

Sidste år blev mange imidlertid skuffede fordi begge anlæg havde været reserveret andre steder og ikke kunne komme til Røsnæs.

Men i år lover jægerne at begge skydebaner vil være på plads så alle kan være med.

Bygning af fuglekasser
Ud over skydebanerne gentages naturligvis alle andre af naturdagens store succeser: opvisningerne med de dygtige jagthunde, orienteringsløbet hvor især børn - men voksne må også gerne forsøge sig - kan afprøve deres viden om naturen på de enkelte poster og få medalje for det. Det er også jægerne, der hjælper børn med at bygge fuglekasser så alle kan få en med hjem og hænge op i haven.

Naturdagen bliver på Røsnæs
Der har været tale om at flytte naturdagen til et nyt sted, men i den sidste ende blev arrangørerne enige om, at de ikke kunne finde et bedre egnet område end Naturskolen og spidsen af Røsnæs.

- Her er naturen så varieret, at den virkelig giver muligheder for mange aktiviteter lige fra de voksnes tur, hvor de under kyndig vejledning ser på Røsnæs' specielle plantevækst og finder krydderurter til deres egen snaps til en tur på stranden, hvor de får mere viden om sten, de finder der, fortæller Jens Boesen.

For børnene er der mulighed for en tur, hvor de tømmer de musefælder, som naturvejlederen har stillet op aftenen i forvejen. Og selvfølgelig får de lov til at holde nogle af musene, inden de bliver sluppet løs igen.

En levende snog
På Røsnæs er der både vandhuller, skov, mark og strand med et rigt liv af smådyr. Derfor kan børnene selv gå ud og finde små dyr, som de bringer tilbage til boden, hvor der sidder en klar til at fortælle om de dyr, de har fanget. Det kan være vinbjergsnegle, biller, græshopper og salamandre, men sidste års mest interessante dyr var dog en levende snog. Børnene kappedes om at få lov til at have den i deres hænder.

En gratis dag i naturen
Selv om Naturdagens arrangører er godt tilfredse med arrangementet og stedet, forsøger de alligevel også hele tiden at gøre dagen endnu bedre og mere indholdsrig for de besøgende.

Hidtil har det været et ufravigeligt princip, at intet måtte koste noget. Takket være den støtte, Naturdagen også i år har fået fra NordeaFonden, behøver arrangørerne ikke at opkræve penge for at have økonomi til de udgifter, der altid er til sådan et arrangement.

Lille marked
I år har arrangørerne imidlertid besluttet at Røsnæs Naturdag også skal omfatte et mindre marked, hvor lokale producenter sælger egne naturrelaterede produkter. Det kan fx være honning, knive og marmelade.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk