16. oktober 2021
Den 58-årige Morten Hass Augustsen har i de seneste år arbejdet med erhvervslivet i Slagelse, hvor han blandt andet var med til at udvikle byens byfest. Nu er han ansat som projektleder i Kalundborgegnens Erhvervsråd, hvor han skal være med til at udvikle bymidterne i Kalundborg, Gørlev og Høng. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Den 58-årige Morten Hass Augustsen har i de seneste år arbejdet med erhvervslivet i Slagelse, hvor han blandt andet var med til at udvikle byens byfest. Nu er han ansat som projektleder i Kalundborgegnens Erhvervsråd, hvor han skal være med til at udvikle bymidterne i Kalundborg, Gørlev og Høng. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Morten skal skabe nyt liv i bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Morten skal skabe nyt liv i bymidten
Kalundborg - 11. november 2020 kl. 06:04
Af Thomas Rye

Den 58-årige Morten Haas Augustesen bliver manden, som i de næste to år skal stå i spidsen for Kalundborg­egnens Erhvervsråds projekt om at gøre bymidterne i Kalundborg, ­Gørlev og Høng mere attraktive og levende.

Relationer og entusiasme er nøgleordene for den 58-årige Morten Hass Augustsen, der for godt to uger siden startede i sin nye stilling som projektleder ved Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Morten Hass Augustsen er oprindeligt udlært som slagter, hvorefter han var en periode i Forsvaret, men de seneste otte år har han arbejdet som city- og aktivitetschef i Slagelse, hvor han blandt andet var med til at opfinde og udvikle byens festuge.

- Jeg mener selv, at jeg er rigtig god til at netværke og bringe folk sammen. Det er tit og ofte ved at bringe folk sammen, at man finder de bedste og mest uventede løsninger, siger han.

Det er netop løsninger som Morten Haas Augustesen er på jagt efter i de kommende to år, hvor det bliver hans opgave at arbejde for at udvikle bymidterne i Kalundborg, Gørlev og Høng.

- Vi kommer ikke til at fortælle de lokale erhvervsdrivende, hvordan de skal drive deres butik. Det ved de bedst selv. Hvad vi vil forsøge at gøre, er at hjælpe dem med at udvikle deres forretning, at skabe nye netværk og give dem nye ideer, til hvordan vi kan udvikle bymidterne, forklarer projektlederen.

Traditionelt er bymidterne ikke et område, som Kalundborgegens Erhvervsråd har beskæftiget sig meget med. Alligevel har erhvervsrådet en interesse i, at sikre at byerne i Kalundborg Kommune har aktive og levende bymidter, mener erhvervschef Jens Lerager.

- Der er ikke mange af vores medlemmer som er i detailhandlen. De organiserer sig typisk i stedet i de lokale handelstandsforeninger. Vi har alligevel fælles interesser, da en stor udfordring for vores medlemmer er rekruttering og fastholdelse af arbejdskraften. Her spiller det ind, at Kalundborg Kommune er et attraktivt sted at bo og leve, siger erhvervschef Jens Lerager.

Erhvervsrådet er allerede igang med det første initiativ under det nye projekt: »Vind en butik«, hvor tanken er at skabe en konkurrence, hvor den bedste nye forretnings-idé, kan vinde en butik i to år.

- Vi arbejder stadig med at finde den endelig form for konkurrencen, men ideen er at give iværksættere mulighed for at realisere sin forretning lettere, siger Jens Lerager.

Det nye projekt handler dog lige så meget om at hjælpe eksisterende forretninger med at udvikle sig.

- Det kan for eksempel være at få to eksisterende butikker til at samarbejde, om at få en butikskæde til at se mulighederne i Kalundborg Kommune og åbne en ny forretning her, eller om at få en udlejer matchet med den helt rigtige butik, siger Morten Haas Augustesen.

Et vigtigt mål blive at engagere beboerne i Kalundborg, Gørlev og Høng i deres by.

- Hvis vi kan skabe noget entusiasme i lokalområdet, så bliver det langt lettere at markedsføre byerne, få nye butikker til at opstå og lokke tilflyttere til, mener Morten Haas Augustesen.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk