25. september 2021
Børne- og socialminister Mai Mercado (K) holder fast i, at der ikke bør etableres en Kattegatbro fra Sjælland til Jylland.
gallery icon

Se billedserie

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) holder fast i, at der ikke bør etableres en Kattegatbro fra Sjælland til Jylland.
Foto: www.lplusv.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministers kritik af bro får støtte på Røsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministers kritik af bro får støtte på Røsnæs
Kalundborg - 16. januar 2019 kl. 20:10

Af Bjarne Robdrup
KALUNDBORG: Børne- og socialminister Mai Mercado (K) fastholder sin næsten seks år gamle modstand mod en Kattegat-bro, »der vil suge aktiviterne ud af det syddanske område«:

arrow Læs også: OVERBLIK: Kattegatforbindelse ventes at gå via Samsø

For snart seks år siden skrev Mai Mercado, i dag konservativ børne- og socialminister, en kritisk kommentar om udsigten til en Kattegat-bro. Udtalelsen fra marts 2013 har fået fornyet aktualitet, fordi ministeren bekræfter sit synspunkt, og har skabt flere reaktioner på Røsnæs, hvor borgergruppen Nej til Motorvej på Røsnæs kæmper for at slippe for at blive en del af forbindelsen.

2. marts 2013 skrev Mai Mercado på Facebook: »Kattegatbro på vej i graven, skriver Berlingske. Det er jo en glædelig nyhed. En Kattegatbro vil suge al aktivitet ud af det syddanske område. Kan godt se, at det bliver nemmere at være københavner eller århusianer. Men ikke, hvis man kommer fra andre dele af landet«.

I weekenden bekræftede Mai Mercado sit synspunkt i en facebook-korrespondance med et af Røsnæs-gruppens godt 4100 medlemmer, Rene Pedersen, at hun står fast på kritikken, netop ved at henvise til det.

I den efterfølgende korrespondance skriver Rene Pedersen, at »det glæder mig, at der findes fornuft på den borgerlige side, men det er jo desværre en meget spagfærdig modstand, jeg hører om«.

Mai Mercado svarer: - Jeg bliver kaldt mange ting. Men forhåbentlig ikke spagfærdig.

Anders Jørn Jensen fra gruppens formandsskab efterlyser sammen med en af facebooksidens flittigste skribenter, Morten Telling, flere klare udmeldinger, der er imod en broforbindelse. Morten Telling skriver:

- Men det får vi nok ikke på denne side af et folketingsvalg. Vi har kun hørt lutter positive toner - med et par enkelte forventelige undtagelser fra Enhedslisten og Alternativet - fra de politikere, der har udtalt sig om den.

Morten Telling fortsætter:
- De borgerlige, der måtte være imod, tør ikke begynde at kritisere noget, der reelt kunne ende med at blive en dårlig sag i pressen. Alle østjyske politikere fra SF til DF er stort set positive - de ser det som en ren vindersag. Men når først pressen begynder at grave i det, og vi får nogle eksperter til at forklare om, hvor tyndt hele det projekt egentlig er, både økonomisk, klimamæssigt, miljø- og naturmæssigt og ikke mindst menneskeligt i forhold til blandt andet støj, så begynder bropillerne at fortone sig ud i horisonten. Det håber jeg i hvert fald.

Den lokale folketingskandidat for Radikale Venstre, Jeppe Hedegaard Sørensen Peulecke, lægger til gengæld ikke skjul på, at han gerne ser en bro. Som kommentar til udsigten til en forbindelse mellem Odden og Djursland skriver han på Facebook:

- Ja, det vil være skidt, da forbindelsen så kun bliver til gavn for København og Nordjylland. Det vil være langt mere gavnligt for hele Sjælland og en større del af Jylland, hvis forbindelsen udgår fra Røsnæs eller Asnæs, og dermed kan blive forbundet til den kommende opgraderede rute 22-motorvej fra Rønnede til Kalundborg.

- Via den kan der komme motorvej hele vejen fra Nordjylland til Hamborg over Sjælland. Tidligere beregninger viser også at forbindelse via Odden vil blive langt dyrere.

Der er - selvklart - mange, der ikke deler Jeppe Hedegaards synspunkt på Røsnæs-gruppens hjemmeside. Men, som folketingskandidaten fastslår:

- Der er ikke truffet nogen beslutninger overhovedet endnu.

arrow Minister: Bilister og togrejsende kan betale Kattegatbro
19. januar 2020 kl. 10:59 Opdateret: kl. 11:00
arrow Kattegatbro vil spare afgørende tid for erhvervslivet
19. januar 2020 kl. 09:57 Opdateret: kl. 09:58
arrow Regeringen arbejder videre med planer om Kattegatbro
19. januar 2020 kl. 07:56 Opdateret: kl. 07:58
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk