23. september 2020
Kulturminister Joy Mogensen (S) besøgte flere af Birkegårdens Haver mandag. Her i selskab med skaberen. Merry Sørensen (th) og lederen af permakultur-haven, Mette Brodersen. Foto: Thomas Olsen
Kulturminister Joy Mogensen (S) besøgte flere af Birkegårdens Haver mandag. Her i selskab med skaberen. Merry Sørensen (th) og lederen af permakultur-haven, Mette Brodersen. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister i Birkegården: Haverne er folkekultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister i Birkegården: Haverne er folkekultur
Kalundborg - 14. september 2020 kl. 19:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Bjarne Robdrup
Når over 40.000 gæster besøger Birkegårdens Haver på en sæson, kan man få den tanke, at den folkelige kultur rækker bredere ud end det juriske og politiske grundlag, vi definerer kultur på i ministeriet. Det er en tanke og en overvejelse værd.

Ordene kommer fra kulturminister Joy Mogensen (S), som mandag eftermiddag i sommertemperaturer med høj sol og blå himmel lagde vejen forbi en af de største turistattraktioner på Vestsjælland. Birkegårdens Haver har søgt - og fået afslag - på statsstøtte fra regeringens COVID-19 sommerpakke, og trods ministerbegejstring bliver der næppe ændret på det nej, som Slots- og Kulturstyrelsen i juli har meddelt Birkegården. Også selvom Joy Mogensen måske ikke vurderer, at Birkegården kan sidestilles med forlystelsesparker, der ikke har fået corona-støtte.

- Jeg har valgt at besøge Birkegården, fordi jeg gerne selv vil forklare og sætte ord på begrundelsen for afslaget. Men det er for mig også en læringsproces, hvor jeg får ny og bekræftende indsigt i den stolthed, passion og engagement, der driver mennesker som Merry og Finn Sørensen i skabelsen af fem smukke haver og en permakultur, der handler om hele grundlaget for klimavenlige haver, sagde Joy Mogensen til Nordvestnyt efter det timelange besøg:

- Det er korrekt, at det er Slots- og Kulturstyrelsen, der indstiller, hvem der kan få støtte. Men det gør embedsværket ud fra de rammer, der politisk er afstukket. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af Birkegården og den kraft, der driver attraktionen, og jeg har lært meget, Jeg skal ikke hjem og forfatte en ny indstilling. Men jeg kan sige, at Birkegården vil indgå i ministeriets billede af den folkelige kultur, sagde kulturministeren - og tilføjer:

- Jeg har privat besøgt Birkegården tidligere. Og jeg glæder mig til at vende tilbage.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk